Jobb och studie

Jobb och studie avlöser varandra. Veckorna rusar på, är ju nu en bit över halvvägs genom termin 6. I fredags hade T5 sin neurotenta och jag är bara så glad att jag inte är där – i den där vänta-på-tentaresultat-ångesten som just på T5 samtidigt kombineras med helvete-jag-ska-hitta-orken-att-plugga-till-stadietentan-tröttheten. Det är inte ett dugg roligt och det är så skönt att ha det bakom sig.

Jobb har det blivit både i söndagskväll och igår. Söndagens halvnatt var inplanerad sedan någon vecka tillbaka (ovanligt lång framförhållning), medan gårdagen blev närmast kortast möjliga förvarning – jag vaknade tio (efter att bara ha sovit fem timmar natten söndag-måndag var jag lite trött) och fann en hel radda sms i min telefon om pass på akuten. När jag höll i telefonen fick jag ytterligare ett och då ringde jag och sa att jag kunde ta passet. Det blev en ovanligt trevlig dag i triagen. Jag brukar inte tycka särskilt bra om att vara där, men vi behandlade tillräckligt många patienter på egen hand utan att skicka dem vidare till något team att det ändå var skoj. Fick också ta hand om en patient nästan som min egen – jag gjorde triageringen (under lite lagom övervakning av min sjuksköterskekollega) och efter kort prat med en av läkarna gav jag behandlingen. Patienten blev bra och fick, mycket nöjd, åka hem.

I söndags fick jag vara med vid min första höftblockad. Det är kul att se nya saker. Dessutom var det två patienter som skulle sys, vilket är skoj att vara med på. PVK-sättning funkar för närvarande bra (jag är lite mer bestämd i min “jag ska klara det här”; det funkar bättre då). Vi hade också stroke-larm och någon fraktur att hantera. Det var en trevlig kväll.

Vad gäller studien är den snart över – i slutet av denna vecka ska förhoppningsvis alla deltagare ha tagit sig igenom samtliga undersökningar och därmed vara klara med studien. Efter det väntar inknappande av alla data i fina SPSS-dokument samt skrivande av hela rapporten. Whoo! Dessutom ska jag gå lite introduktion in för sommarens forskningsjobb, vilket ska bli spännande. Labbjobb! Jag! Inte trodde väl jag… Men det ska förhoppningsvis blandas med något pass på akuten ibland, så blir det lagom.

Idag kommer mamma hit. Det ska bli riktigt roligt, det var ett tag sedan hon var här och ett tag sedan vi sågs – senast jag var i Stockholm var hon i Kina och roade sig.

Kommentera!

Post Navigation