Jul, nyår, Qatar och tentaplugg

Det visar sig att jag är mycket bättre på att plugga när jag sitter i en solstol i Qatar med blå himmel ovanför och havet några meter bort, än när jag är hemma i soffan och det är mörkt ute. Who knew?

Julen är över, nyår har passerat, och nu är det tenta-P för T7-tentan som gäller. Öron-näsa-hals, ögon, infektion, och hud. Det är ganska få saker jag tycker är spännande (läs: infektion är det enda) så jag är inte överdrivet entusiastisk. Var desto bättre när vi var i Doha – tror att jag läste i genomsnitt två-tre timmar om dagen, minst. Imponerad av mig själv. Vet inte hur mycket som faktiskt fastnat, det får vi väl se på torsdag.

Julen var riktigt mysig och Qatar över all förväntan. Vi började julfirandet i Jönköping hos Ls föräldrar med Ls syskon och syskonbarn och tre hundar. Sexton pers totalt sett, men förvånansvärt lugnt och skönt för att vara så många människor i ett och samma hus (visserligen ett gigantiskt hus, men ändå). Det blev en del julklappar där, vi gav mestadels foton och fotoböcker från bröllopet. Årets julklappar har ju varit klara väldigt länge, så det var roligt att slutligen få ge allt och få sitta och titta på bilderna med familjen. Det blev också en herrans massa mat, så klart, för så är det på julen. Ls syster V sa att svensken i genomsnitt går upp 4 kg under julen – det gjorde jag inte, men när julmaten och framför allt julgodiset dukas fram är det inte svårt att förstå. Jag hade själv gjort en hel del julgodis – saffransbullar, cookie dough-cake pops (mycket poppis bland barnen), praliner med olika fyllningar, pepparkaksmuffins och ischoklad.

Årets julbak!

Årets julbak!

Efter Jönköping fortsatte jag och L till Barsebäck och mina föräldrar och bror. Vi hade julklappsutdelning där på juldagseftermiddagen (massor av krämer, hårgeléer, schampo, med mera, och en ny pyjamas och en ny telefon) och sedan åt vi julmat. Vi stannade i Barsebäck till morgonen den 28:e, och det var en väldigt behaglig tillvaro med promenader, träning, god mat och trevligt sällskap. Passade på att shoppa lite på mellandagsrean och träffade även K och hans fästmö A i Malmö med lillebror.

Den 28:e gick vi upp tidigt och tog flyget till Doha i Qatar. Qatar blev, som sagt ovan, över all förväntan. Hotellet var lite ojämt med en katastrofalt dålig concierge-service, men en underbar frukost och fantastiska restauranger. Vi firade nyår på hotellet och det var ett hejdundrande kalas med så mycket mat att man nästan blir illamående vid tanken. De gjorde flamberad entrecôte på beställning, man kunde plocka åt sig all sushi och sashimi man ville (och krabbor och räkor och allt annat man kunde tänkas vilja ha), och till efterrätt fanns det åtminstone fyrtio olika rätter att välja mellan, däribland crepes som de gjorde framför en och fyllde med valfri fyllning (choklad!). Niomannaliveband som spelade hela kvällen och jag fick till och med upp L på dansgolvet.

Hela familjen <3

Hela familjen <3

L, jag och lillebror

L, jag och lillebror

Mat

Maaaaaaaaat.

Vi besökte också en churrascaria där man tar tillbehör från en buffé och sedan kommer det ut servitörer och går runt mellan borden med kött och så säger man ja eller nej på om man vill ha just det köttet. Allt från flankstek och entrecôte till kyckling och korv – och en grillad ananas som var riktigt god. Mycket, mycket gott. L hade lyckats få solsting den kvällen, men han åt en hel del ändå.

Annan fantastisk mat var en italiensk restaurang som serverade riktigt mumsig pasta – jag var väldigt, väldigt mätt när jag gick därifrån. Sista kvällen åt vi på hotellets Trader Vic’s, med spännande matkombinationer och goda drinkar.

Dagarna spenderades mest på att sitta vid poolen och njuta av solen (D-vitamin! Serotonin! Ljus!). Solen försvann bakom höghusen vid tretiden, så då gick vi in och jag tränade varenda eftermiddag i hotellets gym. Skönt att röra på sig lite efter att mest ha suttit ner.

Lite bad blev det, även för badkrukor som jag.

Lite bad blev det, även för badkrukor som jag. Lillebrors skadade ben blev inlindat i svart sopsäck.

Med Dohas skyline i bakgrunden...

Med Dohas skyline i bakgrunden.

Lillebror och jag med hajen L i vattnet...

Lillebror och jag med hajen L i vattnet…

Och sen kom L upp och fick vara med på bild.

Och sen kom L upp och fick vara med på bild. Han hade svårt att hålla ögonen öppna i ljuset, som vanligt.

Sedan åkte vi hem och eftersom lillebror har avsliten hälsena fick han åka rullstol och jag följde med och fick bli air-liftad in i flygplanet. Det var något nytt.

Nu är det som sagt tenta-P igen och jag och E hade vår första ordentliga tenta-P-träff igår, med fortsättning idag. Jag ska nu sluta skriva blogg och fortsätta plugga – malaria, endokardit och sepsis är några av de ämnen som väntar…

 

Kommentera!

Post Navigation