Juli

Juli.

Jag tänkte skriva igår när det precis slagit om till juli, men som så många andra dagar var det fullt upp. Jobb tvingar ju mig ur sängen 5.45 på morgonen (gäsp) och efter jobb åkte jag ut på landet till Solhästen och fick rida för första gången på över femton år (bortsett från enstaka turer på semestrar och sånt). Tanken är att jag ska börja rida regelbundet. Det var riktigt skönt med ridningen, för det visar sig att det sitter kvar. Det kändes ovant en kort stund, men sedan kom det tillbaka. Rida lätt var inga problem och när vi sedan red ut i den vackra naturen blev det till och med en stunds galopp.

Så, riktigt trevligt och två nya ridturer inbokade. Jag tror att det blir mer den här typen av ridning jag vill hålla på med, än att trava runt i ett ridhus. Det här är ridning one-on-one med en instruktör och det är utomhus. Jag tänker inte att jag ska bli en fantastisk ryttare utan vill ha det som avslappning, och då blir det här en riktigt bra grej.

Men så juli då.

För en gångs skull känns det inte som ”var det inte maj nyss?”. Det känns som att juni var evighetslång. Jag hann med någon dags tenta-P, tentan, post-tenta-depression, jobbstart och hela min tid att gå bredvid samt två utbildningsdagar, en myshelg i Stockholm med pappa, tentaresultat, och midsommar. För att nämna några av de större sakerna. Det var en hel del dagar som kändes väldigt tunga, så jag kan inte påstå att jag är ledsen att juni passerat.

Juli känns lovande, och augusti med äkta semester ska bli så löjligt skönt. Då ska jag sova länge om morgnarna, åka till Stockholm, träffa mina gamla värdföräldrar från USA som kommer och hälsar på, och så ska jag njuta av kristallklart vatten och sol och värme i Kroatien…

Kommentera!

Post Navigation