Julmarknad och bältesläger

En söndag då man håller på att blåsa bort, men vad gör det – pojkvännen och jag begav oss ändå ut. Friska vindar, minst sagt, men riktigt mysigt och mot slutet började det spricka upp.

Vi begav oss till julmarknaden i Gamla Linköping. Jag kan inte minnas när jag sist gick på julmarknad, åtminstone inte för att just specifikt gå på julmarknad. I Malmö är det ju julstånd i stan hela december, så där brukade jag mest titta försynt när jag hade vägarna genom stan, och jag köpte väldigt sällan något.

Julmarknaden i Gamla Linköping, anordnad av Lions, erbjöd en mängd julsaker, en massa korv av olika slag – L köpte hem en vitlökskorv efter noggrann avsmakning – och diverse annat. Vi var inne i de flesta av butikerna, bland annat Flärd och träsnideriet Kanevad, men skippade Cloetta-butiken eftersom det var kö ut på gatan där. Flärd är en jättemysig butik med oljor, tvålar och annat roligt. Träsnideriet är precis det – vackra handgjorda träsniderier av olika sorter, allt från snidade kvinnokroppar, plankor till plankstek, salladsbestick och tavlor. Det finns också en butik med handgjorda smycken och skulpturer som är riktigt coola, en som säljer handgjorda ljus, ett gjuteri, ett tryckeri med riktigt gamla tryckerimaskiner, och så vidare.

Jag gillar Gamla Linköping. Det känns genuint och sakerna som görs där är unika. Det känns bättre än massproduktion från Åhléns eller H&M eller Coop. Att traska omkring där i två timmar var riktigt mysigt. Linköpings lucia kom dit också och givetvis även en jultomte, även om det inte är december än. Har lite svårt att få julkänslan att infinna sig än så länge. Marken är tacksamt fri från snö till skillnad från samma tid för ett år sedan och temperaturen i förmiddags låg på 11 grader. Nu var det betydligt svalare än så när man väl gick ut eftersom det blåste så, men ändå. Ska julpynta lite, det kanske hjälper.

Igår var det bältesläger i jutsu på Linköpings budoklubb och jag instruerade för första gången sedan sommarlägret 2010. Det var kul att undervisa igen och tacksamt att inse att jag inte glömt allt. Jag instruerade nybörjare, vilket var helt okej för min del – bra nivå att börja på. En av de andra instruktörerna påpekade mot slutet att om jag vill så finns det grupper som behöver en instruktör till våren. Hint, hint, nudge, nugde. Vi får se.

På kvällen såg jag och L “Twilight”, första filmen, och båda höll på att somna av total tristess. Vilken fantastiskt tråkig film. Mot slutet sa jag, “Jaha, då kan vi väl anta att hon är elakingen i nästa film,” om nån rödhårig donna, varpå L tittade allvarligt på mig och sa, “Jag tror att jag talar för oss båda när jag säger att vi absolut inte behöver se någon av de efterföljande filmerna?” Han hade rätt. Vi bytte över till några avsnitt Scrubs istället.

Mysig helg på det hela taget. Har nu köpt kryddor för att göra pepparkakor, men kom på att jag nog behöver nån pepparkaksformar för att det ska bli bra, så det får vänta lite.

3 Thoughts on “Julmarknad och bältesläger

  1. Mamma on 27 November 2011 at 18:04 said:

    Du kan få mina pepparkaksformar för jag bakar inte pepparkakor numera. Kram

  2. admin on 27 November 2011 at 18:51 said:

    Gärna det :) Snor dem när vi är i Stockholm!

  3. Kan säga att jag har försökt se (eller rättare sagt min vänner har försökt få mig att se) första filmen två gånger och somnat båda gångerna…

Kommentera!

Post Navigation