Klänningsprovning i Stockholm

Det blev ytterligare en helg med en tur bort från Linköping. Jag jobbade på lördagen, ett jobbigt pass som följdes av en bättre kväll med middag ute med L och film på bio (World War Z – den var ganska bra, väldigt oblodig för att vara zombiefilm och lagom mycket edge-of-your-seat, men fånig premiss så klart). L gick på semester i fredags och eftersom han var för trött för att fira det i fredags blev det firande på lördagen istället.

På söndagsförmiddagen åkte vi sedan till Stockholm. Jag frågade precis innan vi åkte om det var något vi skulle ha med oss, utan att komma på att jag skulle ha en massa grejer med till klänningsprovningen. Det kom jag istället på ungefär när vi nått Södertälje. Vi orkade inte köra tillbaka igen, men mina bröllopsnerver blev definitivt söndertrasade. Det var skor som skulle has för att se så att klänningen är lagom lång, och min tiara, örhängen och armband för att se helheten. Well, not so much.

Vi kom upp till Stockholm på tidiga eftermiddagen och mamma gjorde lite mat, innan vi mumsade i oss lite nybakad chokladkaka. Alltid gott med mammas mat. Sen gick vi ut på promenad, för det är det vi alltid gör. Vädret var lite svalare än dagen innan då det var kalasvarmt i både huvudstaden och Linköping, men det var skönt. Det blev prat om bröllop och en hel massa annat också. Middag hemma på kvällen.

Jag, L och pappa.

Jag, L och pappa.

Igår var det dags för klänningsprovning. Det är eventuellt bröllopsnerver, men från och till är jag inte alls övertygad om mitt val av klänning. Jag hittade ju aldrig Klänningen med stort K. Denna var dock den bästa av de vi provade… Stod och tittade på mig själv i spegeln en bra stund för att övertyga mig själv om att jag är fin i den, vilket gick ganska bra. Jag vet inte hur många gånger mamma sa till mig att jag ser fantastisk ut i den.

Efteråt åt vi lunch med L, som fått roa sig på egen hand under de två timmar jag och mamma varit borta. Sedan var det dags att åka hemåt. Vi hämtade klänningen och den fick åka i baksätet hela vägen hem till Linköping. Vi stannade i Ljungsbro på Cloettas stora outlet och köpte nånstans runt elva kilo godis till bröllopet. Det är otroligt svårt att bedöma hur mycket det kan tänkas gå åt.

Idag har jag varit hos frisören x 2. Först hos min vanliga frisör för att färga håret och därefter hos min bruduppsättningsfrisör, som gjort en provuppsättning. Kände mig sådär prinsesslik som jag vill känna mig.

Ikväll ska vi på Stångs. Det är veckan innan bröllopet och vi behöver lite lugn och ro – vilket bättre sätt, än en sexrätters avsmakningsmeny på stans bästa restaurang? Imorgon blir det varsin timmes pedikyr och på torsdag ska L till barberare och sedan ska vi båda få naglarna gjorda av D. Vi måste ju vara så fina det bara går på lördag…

I veckan fick vi förresten post från USA. Min gamla värdfamilj skickade bröllopspresent till oss:

Fina hattar från Disney :) Det står våra namn på baksidorna av dem...

Fina hattar från Disney :) Det står våra namn på baksidorna av dem…

Kommentera!

Post Navigation