Köpa tavla – vuxenpoäng deluxe

Näst sista dagen på tenta-P är här. På fredag smäller det med smällkarameller från klockan 8.00.

Det underliga är att jag för första gången på år och dag känner att jag kan saker och ting. Känslan kommer säkerligen inte hålla hela vägen till tentan – någonstans på onsdag drabbas jag troligen av sedvanlig jag-kan-ingenting-uuuuääääää-hysteri som brukar drabba mig – men efter att ha skrivit, läst och korrigerat kompendiet ungefär tolvtusen gånger så får jag ju ändå tycka att jag i alla fall kan mycket av det. Har dessutom läst igenom valda delar av T3-kompendiet som repetition på vissa saker. Jag får fortfarande mardrömmar av vissa frågor, och en del av dem är dessutom helt obegripligt ställda så att jag inte fattar vad de är ute efter, meeen om de kan tänkas ställa vettiga frågor på sådant som jag bedömt vara viktigt så skulle det här eventuellt kunna gå vägen. Vilket i verkligheten är ganska många om, så…

Anyhow. Sommaren är här. Det märks på att det blev juni och sex grader ute. Tur att vi kunde lämna den där uschliga värmen bakom oss (obs. ironi). Idag haglade det. Jag uppskattar det inte. Det var mycket bättre att kunna ligga ute på gräset och plugga. Att plugga ute när det haglar gör ont.

I helgen köpte L och jag en tavla. Vi gick på vernissage på Stångs Magasin och låter det inte fantastiskt vuxet? Det tycker jag. Massor av vuxenpoäng. Konstnären heter Niclas Thalberg. Han använder nån unik färg när han målar, så tavlorna blir annorlunda. Vi tyckte om dem och fastnade slutligen för den här:

Halvdålig bild av vår fina tavla ("Fåglarnas väg") :)

Bilden är inte riktigt representativ, den ser väldigt kladdig ut i litet format – men jag blir i alla fall glad när jag ser tavlan i sovrummet. Det är mysiga färger och en tavla man kan titta på länge.

På kvällen bjöd vi Ls bror med sambo på middag med första nypotatisen och sill till förrätt (avsteg från LCHF, men det var det lilla), biff, bea och sallad till huvudrätt, samt panacotta med blåbär och mango till efterrätt. L stod för hela matlagningen medan jag surrade omkring och städade lägenheten innan gästerna kom. Vi passade på att introducera L&D för BBC:s Sherlock och jag fick då tillfälle att se första avsnittet igen. Fantastiska serie.

Gårdagen var ytterligare en tenta-P dag men tacksamt kort tentagrupp på kvällen (de har inte haft så mycket frågor på antibiotika och anti-virala, verkar det som; det är mest småfrågor i större fall). Men jag har börjat få in det hela i huvudet, med tetracykliner och makrolider, ribavirin och amantadin och annat. Idag skrev jag några rader om cytostatika också, eftersom vi trots allt hade en föreläsning på det och det har faktiskt kommit någon enstaka fråga på saken. Det är ju det som är det jobbiga – de kan välja att fråga på saker som de nämnt på en enskild slide, trots att de med PBL vill påstå att det är mycket mer fokus på att förstå det övergripande.

Åter till plugget, några korn av energi har jag nog kvar.

Om en vecka börjar sommarjobbet!

Kommentera!

Post Navigation