Lägerblogg, dag 2

Dag två av sommarlägret! Jag har tränat för stilchefen Hans Greger och det var (givetvis) roligt och givande. Vi körde mest grundteknikerna, men fick snart göra dem i den randoriform jag använt hemma en del under terminen – ett försvar, alla attacker. Som uppvärmning körde vi dock grepp i håret framifrån, ude osae (gulteknik), innan vi fortsatte över på ude osae i grundteknik. Därefter “som randori” men inte riktigt randori, med ude osae som försvar mot vilken attack uke behagade använda sig av.

Körde vidare med kote gaeshi, irimi nage och till slut Hasses favoritteknik, o soto osae. Lite detaljer om varje. Därefter jobbade vi med två motståndare och eftersom alla alltid använder en mae geri eller någon typ av slag för att försvara sig mot den ena motståndaren fick vi förbud på att använda slag eller sparkar mot någon uke. Svårt, när båda två kommer mot en på en gång!

Det ligger bara två pass på förmiddagen, och eftersom Hasses var det andra var det sedan lunch. Jag hade ingen lust att äta den mat man kunde beställa igår, så jag gick till Ica och handlade för att kunna laga luncher här hela veckan. Bor ju på skolan, vilket har visat sig vara enormt praktiskt. Det är inte så jobbigt som jag trodde att bo i skolsal – det är faktiskt riktigt trevligt. Fick låna luftmadrass och sover i sovsäck, så det funkar utmärkt. Och glömmer man nåt när man ska träna är det bara att gå upp en trappa till sovsalarna och hämta det. Frukost serveras i matsalen och mat till lunch och middag kan lagas i hemkunskapssalarna. Dessutom finns här (uppenbarligen) en dator i sovsalen brevid den där jag sover. Yay! Och bäst av allt – det är gratis eftersom jag instruerar på lägret…

I eftermiddag klockan 17 håller jag mitt enda pass idag, och kl 18 tänkte jag träna en timme för Anders Bergström. Framtida instruktör, om jag är duktig och kommer in i Linköping nu till hösten. Antagningsbeskeden kommer om en vecka…

Kommentera!

Post Navigation