Lägerblogg, dag 3

Så var man inne på dag tre av sommarlägret. Tänkte börja med att fylla i om gårdagseftermiddagen.

Höll först pass själv för vitt-gul-orange-grön-gruppen. Den gruppen består av en vit, en gul, fyra orange och 20 gröna. Ungefär. Och ett monbälte. Så inte en helt jämnt uppdelad grupp, men kul ändå. Körde grundtekniker – tre av de sex viktigaste (ude osae, o soto otoshi och kote gaeshi) – och lite jigo waza på var och en av grundteknikerna. Tror det blev ett bra pass. Mitt enda mål med läger är, som alltid, att eleverna ska få lite nytt tänk i vissa saker. Man kommer aldrig ihåg allt, men nån liten detalj kanske man minns och känner att det funkar bättre än det man gjort på hemmaklubben, och då stavas det framgång för mig som instruktör.

Efter mitt pass körde jag på direkt med Anders Bergströms pass för 2+ dan. Skoj pass med påk. Vi fick framför allt koncentrera oss på attackerna, för att inte agera fullständigt “jutsu-skadade” och göra försvaren åt våra toris. Det är ju onödigt. Så vi fick öva på att slå med påk ordentligt. Och sen blev det påkrandori, och kastrandori, och till slut lite ne waza (vi gick även igenom de gamla ne waza teknikerna lite snabbt i början; jag mindes bara tre av dem för jag lärde mig bara fyra innan systemrevideringen). Svettigt och roligt!

Grillkväll följde, vilket blev trevligt som väntat. Fläskfilé och pastasallad för egen del, och lite mat snodd av Älvsjögänget :)

Idag började jag träna kl 9. Ola Johansson körde vidare på påktemat, med påktekniker till 3:e dan. Mindre fokus på attacken – det skulle vi ju kunna sedan Anders pass – och mer fokus på försvaret. Ola använde mig som uke i nån teknik och slog med påken dubbelt upp på benet så att jag misstänker att det blir ett fett blåmärke. Eller inte, för så fort jag tror att jag kommer få blåmärken blir det inget… men anyway. Jag tränade hela passet med Johan Halvardsson, vilket var riktigt kul. Mot slutet av passet körde vi höga fall på shiho nage och nån bakvänd variant av hiki otoshi, vilket var extra skoj efter ett års aikido, för jag är ganska hundra på att mina var de tystaste och mjukaste av fallen som gjordes. Yay! Jag har blivit väldigt förtjust i höga fall.

Nu är det snart dags att gå och göra lunch, och sedan blir det möte med SJJFs styrelse om hemsidetillverkning, och sen är det två pass till i eftermiddag. Massor av träning. Dagen är ju undervisningsfri för min del. Dock fick jag ytterligare ett pass att köra den här veckan, på torsdag – med 1 dan-gruppen. Riktigt kul :)

Kommentera!

Post Navigation