Lägerblogg, dag 4

Det stämmer inte riktigt att säga “dag 4” när jag bara är halvvägs igenom den. Det blir som igår – redogörelse för vad vi gjorde under gårdagens eftermiddag och vad vi gjort idag på förmiddagen. Vilket innebär att en mer passande titel borde vara “lägerblogg, dag 3,5”. Menmen.

Gårdagseftermiddagen började hårt efter lunch med Stefan Forsmans pass. Det var liggande tekniker för hela slanten och det var ordentligt svettigt. Vi byggde upp mot liggande randori/ne waza genom att börja med att bara ligga och… ligga. Rulla runt. Sen blev det lite mer motstånd, lite mer atemi, och mot slutet var det fullt ut randori. Svettigt men kul.

Efter en timmes paus var det dags för Bertil Bergdahls pass. Där körde vi enbart slag och spark – endast som atemi, inget försvar – i en timme. Det var väldigt givande, om än tröttande efter en stund att göra exakt samma rörelser 30 gånger på raken. Vi stod i en cirkel och körde slag som uppvärmning och därefter alla sparkar efter hand i cirkel. Körde också sparkarna två och två där vi höll i varandra för balans så att vi kunde sträcka ut ordentligt, och till slut mot mits. Jag kan – återigen – konstatera att mina händer/knogar/knutna nävar inte är gjorda för att slå, eftersom det hur jag än gör för att vinkla mina händer kommer sluta med att min handled viks. Dumt. Men det finns andra sätt att skada än med knutna nävar.

På kvällen åt jag med Älvsjö-gänget på restaurang. Det blev pasta med grönsaker, utmärkt gott.

Idag gick jag upp halv åtta för att hinna tvätta min gi i tvättmaskinerna som annars verkar gå dygnet om. Därefter frukost och sedan första passet. Vit-gul-orange-grön-eleverna var lite trötta klockan nio på morgonen, men de fick träna fallteknik i runt 60 av 75 minuter. Jag körde aikido på ju-jutusuns sommarläger :) Gyakuhanmi / kokyunage för att träna bakåtfall där någon annan styr lite, gyakuhanmi / sempokaitennage för att träna framåtfall där någon annan styr. Det gick över lag bra – jag var inte det minsta intresserad av välgjorda aikidotekniker, utan bara att de skulle följa med och bli ledda in i fallet. De fick också träna sittande fall på det sätt vi gör i aikidon.

Efter passet fick jag dels kommentar om att det var väldigt skönt att träna fall på det sättet, och dels en bedjan om att jag inte skulle köra mer falltekniksträning, för det var jobbigt…

Nu är det lunch (eller ja, jag har redan ätit) och om 45 min är det dags för nästa pass. Jag kommer förmodligen inte träna mer idag; har vitt-grönt en timme och blått/brunt i en timme. Därefter blir det mer grillning, för grillning är en grej man gör i sommarsverige. Tydligen. ^^

One Thought on “Lägerblogg, dag 4

  1. ME LIKE!

Kommentera!

Post Navigation