Läkarfrack!

I Linköping finns det som kallas Kravaller. Det är “Krav på overaller”. Overaller är normalt just det: overaller. Oftast nedvikta så att man knyter överdelen om midjan och har nån tröja. Sjuksköterskor och några andra har hängslebyxor istället. Alla har i varsin färg, LiTH med ett komplicerat system av band och mönster för vart och en av kurserna/inriktningarna som finns på universitetet.

Eftersom vi på läk är väääldigt speciella (*snort*) ska vi istället ha “läkarfrack” och OP-ställ. Läkarfrack är en läkarrock omsydd till frack. Man får välja själv vad man vill ha för färg på slagen och får pynta den i övrigt som man vill, förutom i rött/guld (för det är MedSex färger) och Fadderist-grönt.

Idag fick jag mitt OP-ställ (tack A) och min frack blev färdig för några veckor sedan, så här är bilder på hela min utstyrsel. På torsdag är det frackinvigning. Innan vi får gå på kravall klädda i våra läkarfrackar måste rockarna nämligen godkännas och få en stämpel på sig att de är okej :)

Eftersom jag har en favoritfärg blev det givetvis den på slagen: rosa!

Läkarrock

Min nya läkarfrack :)

Baksidan, medlem i MF (Medicinska Föreningen) givetvis...

OP-ställ. Löjligt bekvämt att gå omkring i, måste sägas.

4 Thoughts on “Läkarfrack!

 1. Crush on 25 October 2010 at 21:31 said:

  Hej Grynet,
  Du ar jattefin i rock & frack. Kul att du trivs i OP-stallet; det kan ju bli en och annan timme kladd sadar…
  Kul ocksa att det antligen var en bra forelasning. Hoppas att mikrobiologin eller vad det nu var du ska borja med “pa riktigt” var intressant.
  Det ar inte sa latt att komma ihag vad du ska lasa, eller for ovrigt att komma ihag nagonting har pa Jamaica. Det ar valdigt avslappnat i 30 graders varme och 29 i vattnet. Ungefar som jag forstar att du har det i Linkoping. Inte. :-)
  Kramar,
  YPWBUF

 2. admin on 25 October 2010 at 21:43 said:

  Jag kommer inte heller ihåg vad jag ska läsa, så det är okej :) Och nä, det är inte riktigt 30 grader varmt här… mer i stil med minusgrader och frost och is och usch. “Uppfriskande”.
  YPWBUD(IT)

 3. Elin on 27 October 2010 at 18:13 said:

  Får ni OP-ställ eller måste de snos i sjukhusets tvättstuga?

 4. admin on 27 October 2010 at 18:29 said:

  Stjäla… :) Fast jag fick mitt av en kursare, eftersom jag inte tycker om att sno saker. Så nån annan får göra det åt mig.

Kommentera!

Post Navigation