Läkarprogrammet

Jag har läst hela läkarprogrammet vid Linköpings universitet, med examen juni 2016. Om du har frågor om hur programmet är just i Linköping  är du mer än välkommen att höra av dig. Idag arbetar jag som underläkare.

Själv kom jag in på läkarprogrammet på första försöket, efter att ha gjort det naturvetenskapliga basåret på Malmö Högskola (eftersom jag gick medieprogrammet på gymnasiet och således inte hade behörighet i naturämnena och matte), samt skrivit högskoleprovet. Jag sökte Linköping som förstahandsval eftersom jag tyckte att det verkade vara en trevlig stad och läkarprogrammet här har fått god kritik. Jag har inte ångrat mitt val sedan jag flyttade hit; staden är precis lagom stor med cykelavstånd till allt, gott om studentliv och aktiviteter, och en mestadels bra utbildning.

Kommentera här eller maila mig på bananacosmicgirl@hotmail.com om du har några frågor eller funderingar, kring läkarprogrammet eller något annat jag skriver om.

Sedan termin 2 har jag gjort egna kompendier som täcker terminerna. Läs mer om dem här.

2 Thoughts on “Läkarprogrammet

 1. Robin on 11 November 2018 at 16:43 said:

  Hej, jag funderar på att söka läkarprogrammet vid Linköpings universitet HT 2019. Jag undrar hur det fungerar med PBL? Jag själv har fått ett allmänt negativt intryck av PBL och föredrar salsföreläsningar “the old way” där man läser litteraturen och går på föreläsningar.
  Hur mycket PBL är det? Är det svårt att arbeta med det? Hur bedöms man individuellt om man arbetar i grupp? Hur fungerar det med “vanliga föreläsningar”, finns det?
  Sammantaget är väl min fråga: Är PBL något som försvårar eller stör inlärningen? Jag vill helst ta fullt ansvar för min egen inlärning och inte bero så mycket på andra.

  Tacksam för svar.

  Med vänlig hälsning Robin

 2. admin on 22 November 2018 at 11:02 said:

  Hej! Det får nog ändå sägas vara en kombination av PBL och katederinlärning i Linköping, då man har mycket föreläsningar. PBL kommer in i form av obligatoriska basgrupper två gånger i veckan. Inför den pluggar du på egen hand in kunskap om det fall ni har, enligt de frågeställningar ni i gruppen ställt upp (som dock följer målen för terminen). Det är ett bra sätt att hela tiden ligga någotsånär i fas med vad man ska kunna inför terminen. Olika personer tycker väldigt olika om huruvida den här versionen av PBL är bra eller inte. Basgruppen har två basgruppshandledare som bedömer var och en av studenterna i gruppen så att man får en individuell bedömning där.

Kommentera!