Liseberg!

Vi hade egentligen bestämt att vi skulle åka till Liseberg med L&D, men nya valpen kunde inte lämnas bort så snart, så vi såg våra planer gå upp i rök – tills svärföräldrarna hörde av sig och frågade om vi hade någon annan att åka med, annars ville de gärna åka med oss. Sagt och gjort. L och jag tog oss till Jönköping i fredags och fick våra tänder kollade av svärmor (tandläkare) innan vi åkte hem till huset. Kväll med grillat följde.

Igår morse tog vi oss ur sängen vid åtta för att äta frukost före avfärd klockan nio. Jag somnade i bilen till min stora förvåning och således gick den dryga 1,5 timmen i bilen snabbt. Väl framme var det molnigt men 19 grader så vi tog regnkläderna i ryggsäcken och traskade in. Hade köpt Allt-i-ett på nätet två dagar tidigare, inklusive Quickpass, vilket gjorde att det gick väldigt fort att komma in. Visa från tidigare besök på egen hand (nästan två år sedan jag var på Liseberg förra gången) styrde jag och L kosan mot Balder. Det var i stort sett ingen kö och en första runda på berg-och-dal-banan avverkades snabbt. Det är verkligen en riktigt bra berg-och-dal-bana, med första backen som lutar sjuttio grader nedåt. Till och med svärfar, som tydligen inte egentligen gillar nöjesfält och alla dess attraktioner, tyckte att det var roligt.

Vi fick till en puss i Balder!

Därpå tog vi Kanonen, som inte föll sällskapet lika väl i smaken, och sedan åkte svärmor och L Spinrocken. Jag blir illamående av allt som snurrar, så jag lät bli, för att vi skulle slippa ha mig kräkandes resten av dagen.

Spinrocken med ett stycke L och svärmor i (någonstans).

Sedan flöt dagen på i ett virrvarr av attraktioner. Uppswinget, Lisebergsbanan, Höjdskräcken och Flumeriden klarades alla av, liksom ytterligare en runda Balder. Lunch intogs på finrestaurangen Burger King bland ett myller av barnfamiljer och sommarlovslediga tonåringar. Efter lunch spelade vi lite på lyckohjul varpå svärmor redan på andra försöket lyckades vinna två normal-size Center. De blev således efterrätt efter lunchen. Övriga utom jag åkte Hanghai (också en snurrande historia), samtliga sköt på bin eller vad det var med korkar (jag var bäst, men vann ingenting för jag var inte tillräckligt bäst) och med målet att vinna en sån där överdimensionerad bit choklad på två kilo spelade vi några gånger till på olika lyckohjul. Vår allra sista tjugolapp satte L på brickan 91-95 – och hjulet stannade på 92, så plötsligt stod vi som stolta ägare av två kilo Marabou Schweizernöt. Och ja, okej, vi skrek lite. En kort stund. För det är första gången jag vinner något sånt. Vi kånkade runt på den resten av tiden vi var där, och den fick åka med i Lisebergsbanan. Världsvan choklad.

Svärmor och L låtsas att Center är trollstavar á la Harry Potter (fick jag förklarat för mig efteråt).

Stooooooor choklad!

L är chokladsugen…

Vi noterade ett gäng familjer med barnvagnar fulla av tvåkiloschokladförpackningar och andra typer av godis i samma storlek (bilar, salt och blandat, mm). På en barnvagn räknade vi till nio förpackningar. Det är arton kilo godis. Allt var choklad. Vad gör man med så mycket choklad? Äter man den själv? Och hur mycket pengar har man satsat innan man vunnit så mycket?

Familjen V igår: svärmor som var överlycklig över att vara på nöjesfält, svärfar som mest bad till högre makter att det skulle gå vägen, och L som var på generellt gott humör.

Även svärfar slappnade senare av och njöt av Hanghai.

På eftermiddagen tilltog antalet människor eftersom vädret, trots hot om regn, höll sig alldeles perfekt för nöjesparksbesök – runt 20 grader, mestadels småmolnigt. Köerna växte således och eftersom vi ville åka Balder igen använde vi våra praktiska QuickPass och gick helt sonika förbi den 50 minuter långa kön för att sitta i vagnarna på mindre än fem minuter. Generellt stod vi aldrig i kö längre än en halvtimme på hela dagen, inte ens då övriga tre önskade åka Spinrocken igen. Den hade en utlovad kötid på 50 minuter, men den tog knappt en halvtimme.

Vi avslutade med den ovannämnda rundan på Spinrocken, sedan en sista tur med Balder (dagens femte runda), två rundor radiobilar (de är riktigt kul varenda gång!) och en omgång Lisebergsbana. Därefter, efter åtta timmar i parken, förklarade vi oss nöjda och åkte hem. Ganska så exakt tolv timmar efter att vi åkte kom vi hem igen, med oanvända regnkläder, två kilo choklad, och en riktigt bra dag i bagaget.

Puss, älskling!

Radiobilar!

Kommentera!

Post Navigation