Löpturer, grillning och strandhäng

Hela veckan har det kommit statusuppdateringar från olika håll om folk som tagit examen. Några av de som tar examen nu är de som började plugga på Hälsouniversitetets andra utbildningar samtidigt som jag började plugga läk där – deras utbildningar är ju hälften så långa, så de är klara nu. Själv har man två och ett halvt år kvar. Vilket ärligt talat inte är särskilt mycket. Det går ju så fort.

Det har varit trevliga dagar på sistone.

L bestämde ju sig för en vecka sedan för att han ska utmana sig själv – med Stockholm Marathon 2014. Han gillar inte att springa, men ska man utmana sig så ska man, tydligen. Själv blev jag dock inspirerad och det, i kombination med att vädret varit så fantastiskt att man verkligen inte kunnat låsa in sig själv på Korpen med gott samvete, har lett till att jag varit ute på egna joggingturer två gånger om denna vecka. Jag är inte snabb – gårdagens runda blev 3,3 km på 21 minuter – men det har varit ganska mysigt. Solen har strålat och Eklandskapet visat upp sig från sin allra bästa sida. Då är det härligt att vara ute.

I torsdags var det nationaldag. Det var inget vi firade något särskilt, men L var ju ledig från jobb så han var ute och cyklade. När han var klar med cyklandet var klockan sen eftermiddag men det var fortfarande ljuvligt varmt väder och jag hade varit på Coop och handlat picknickmat. Så vi tog en filt och maten och gick ut och satte oss i en av Eklandskapets hagar. Rostbiff, salami, körsbärstomater, egengjord aioli, en god gegga med turkisk yogurt och fetaost, en grillad kyckling… och lite blåbär till efterrätt. Mums. Helt underbart.

Fredagen spenderades däremot inomhus. Det var dags för termin tvås praktiska tenta och jag var en av tentatorerna. På vår station tenterades de i spirometri/lungfunktion, med lite varierande framgång men många var väldigt duktiga. Vi fick också höra, åtskilliga gånger, om att T2:s tenta hade bestått, till 40 av ca 100 poäng, av statistikfrågor. Vilket jag tycker är ett ganska märkligt sätt att tentera T2. Visst är statistik bra att kunna, och hur man lägger upp studier, och terminsledningen påpekar alltid att det är “stickprovstentor” – men ändå. 40% statistik? Är det verkligen det viktigaste vi ska kunna efter termin två?

Efter att alla hade tentats gick jag ut och fikade med K och strövade omkring lite. När K gått hem mötte jag upp med L och vi tog bilder för våra internationella körkort, som behövs för bröllopsresan. På kvällen bjöd Ls kompis S in till grillning. Det blev grymt goda hamburgare (med min aioli och Ls BBQ-sås) och en riktigt trevlig kväll. Vi kom inte hem förrän någonstans runt midnatt.

Igår informerades vi på morgonen om att lille Z skulle spela fotboll i Johannelund, och att hans mor och tvillingarna också således skulle hålla till där. Vi tog cyklarna och åkte dit. Zs lag vann den match vi såg, och därefter var det “strandhäng” vid Stångån. Riktigt skönt även det. På eftermiddagen åkte L iväg och badade på annat håll med S, medan jag tog mig ut på joggingtur.

Imorgon börjar sommarjobbet med två timmars instruktion i datorprogram och sådant och på tisdag drar vi sedan igång ordentligt med att göra den första plattan. Växlar mellan oro för hur det hela ska gå, och att se fram emot det.

Och om sex veckor är jag gift.

Kommentera!

Post Navigation