Lugn av någon anledning

Mängden plugg måste jag ärligt säga har gått ner de senaste två-tre dagarna. Jag har hunnit med att ge blod, vara en liten runda på stan, träna idag för första gången sedan innan jul på grund av den envisa förkylningen, städa och plocka ner julsaker, och umgås lite med L. Kvällarna efter att tentagruppen gått hem spenderas oftast med middag framför en film, om inte L är iväg och kollar på hockey.

Jag har ingen riktig aning om hur tentan kommer gå. Gårdagens extentagenomgång med tentagruppen gick riktigt, riktigt bra och om vi får en tenta med närmare 50% hjärtfrågor kommer det att gå bra. Om vi, som vi sett när vi gjort andra tentor, får 30% FoF med “analysera en artikel”, massor av njure, eller formler för att räkna ut normalfysiologin, kommer det förmodligen inte gå lika bra. Men att plugga lite lagom om dagarna – numera mest läs mitt 76 sidor långa kompendium gång på gång – och tentagrupp på kvällarna, det är bra. Tror jag. Vi får se när tentan kommer. Samtidigt känns det inte som att det skulle gå bättre om jag pluggade 8+ timmar om dagen.

Hedvig har skrivit ett inlägg om tentapluggets faser. Väldigt träffande – men nu verkar jag ha hoppat ur den en aning. Befinner mig någonstans mellan fas 5 och 6, med ett ovant lugn. Men not to worry, panik-stadiet kommer med all säkerhet snart.

Rekommenderad läsning nu: Friad – efter två år, åtta månader och nio dagar. Gripande intervju med narkosläkaren på Astrid Lindgrens barnsjukhus, som friades av tingsrätten i höstas efter en utdragen och direkt klåparmässig utredning (natriumklorid är inte ett gift och om man inte vet det ska man inte utföra intervjun) som aldrig borde lett till åtal. Funderar på om det går att komma in och bli en “tolk” i den typen av mål – jag får nog sägas ha ganska unik kompetens (eller kommer ha i alla fall, efter läkarexamen), med både medicinsk kunskap och en juristexamen.

Nästa vecka blir en stor vecka – tentor för både L och mig, därefter examenssittning och Ls examensdag med tillhörande fest här hemma och sedan blir det semester

One Thought on “Lugn av någon anledning

  1. Har nu läst igenom intervjun och jag mår lite illa. Det är sånt här som kommer gå ut över patienterna när man sedan som läkare kanske inte vågar göra sitt arbete utan risk för att bli åtalad. Tror absolut att du kan fungera som tolk i sånt här läge! Det skulle uppenbarligen behövas.

Kommentera!

Post Navigation