Lugn söndag

Kommentaren från Malmö-K (nu finns det ju en K i Linköping, för att förvirra allt – jag kanske borde skriva ut folks fulla namn? Men nej, de har inte bett om att få bli uthängda på min blogg) var, “Går du i skolan med enbart småpojkar?” vilket jag fann väldigt roligt eftersom JA, det gör jag. Alla och några till är födda -90 och -91. Några -89. Ett liiitet fåtal är äldre än 22. Jag tror vi är fem som är äldre än 25.

Nya antagningsregler gör livet surt för äldre sökanden, uppenbarligen.

Anyway.

Idag har varit en fantastiskt lugn söndag. Tränade ikväll. Jag fick hälsa på eftersom tränar-F hade glömt sin gi-jacka och därmed kom några minuter efter fem, när han varit och hämtat den. Passet fokuserade på o soto otoshi i olika varianter och jag fick briljera (…) med att återge vad Ola Johansson sa i våras angående just den tekniken och hur huvudet skall vridas för bästa effekt – eller i alla fall för att uppnå effekten att uke inte kan flytta foten. Fick också köra o soto gari och Durewall-varianten av o soto otoshi, som enligt tränar-F gör precis vad vi i ju-jutsu kai inte gör, och vrider knät. Men så verkade deras version baseras på någon sorts idé om ki, eller något. Alternativt har tränar-F inte riktigt koll :)

Gillar oavsett tränar-F:s pass. Förra veckan hade vi tema o soto osae istället, och fick testa lite olika varianter. Den som gick mot nacken istället för mot svanken var förvånansvärt effektiv. När det är temapass är det enklare att komma ihåg allt man vill komma ihåg av detaljer.

Veckohandlade sedan. Trodde inte det skulle vara så mycket folk klockan halv åtta på en söndagkväll, men det var en mil kö. Varför ska alla andra alltid handla samtidigt som jag?

Kommentera!

Post Navigation