Mammadag och slut på studie

Igår blev jag klar med studien. Tjugosex deltagare har gått igenom dubbla uppsättningar av basalmetabolismtest (BMR), blodprover och 70 minuter långa magnetresonansundersökningar. Nu återstår det att knappa in en hel massa siffror i SPSS och skriva den lilla rapporten på det hela. Jag har börjat – metod har kommit en bit på väg och igår började jag på bakgrunden. Har också börjat lägga in siffrorna i SPSS för att senare kunna göra fina grafer och roligheter.

So that’s that. Jag bakade 50+ muffins igår och lämnade på endokrin och CMIV som tack för hjälpen med studien. Endokrinsköterskorna verkade uppskatta det. Blåbärs-, äpple-kanel- och morotsmuffins blev det.

Muffins!

Idag var jag själv deltagare i en studie. Två kursare kör en undersökning om balans och frågade om jag ville vara försöksperson. Varför inte? Hela min studie har ju vilat på att frivilliga gått med på att utsätta sig för såväl MR två gånger om som köld en timme om dagen i sex veckor, så då kan jag ju vara med i en liten femtonminutersundersökning. Det är ju kul.

Ikväll blir det röd-grön sittning på NH. Är inte så pepp, men det blir säkert skoj. Det är ett gäng roliga människor där.

I onsdags var ju mamma här (som jag skrev i förra inlägget). Det var en riktigt bra dag. Fick ont i fötterna från allt promenerande vi gjorde (cyklade till stationen och gick hem med henne, gick sedan till stan, i stan, hem från stan, och till och från stationen igen), men vad gör väl det. Mamma hade med sig en stor väska med prylar till mig, från sin tur till London och från sitt jobb med Swedish Beauty Awards där alla tydligen får löjligt mycket grejer i goodiebags, så hela köksbordet är fortfarande belamrat med parfymer, hårprodukter, smink, lotions, krämer, nagellack, och mycket annat. Väl på stan åt vi lunch på Stångs Magasin. De har grymt god lunch som inte är nämnvärt mycket dyrare än lunch någon annanstans – 115 kr för lunch, inklusive sallad, soppa, bröd och kaffe. Och inga tråkiga sallader som stått i flera timmar här inte. Mamma åt stekt strömming medan jag åt Wallenbergare. Rekommenderas.

Mamma på Stångs.

Mamma på Stångs.

Min mat!

Min mat!

Efteråt åt vi glass från Bosses och sen fick jag ett par nya jeans och några tröjor. Mamma är den enda jag tycker om att shoppa kläder med. Det är tråkigttråkigt att gå själv och jag är inte förtjust i att göra det med kompisar heller.

Det blåste rejält men solen sken så det var härligt. En riktigt bra dag.

Kommentera!

Post Navigation