Melankoli i ledigheten

Ibland vore det trevligt med föräldrar – och bil – på närmare håll än fyra timmar bort.

Tvättmaskinen verkar ha gått sönder, vilket om det hade skett i Malmö hade inneburit ett telefonsamtal till mamma som började med, “Mamma, kom hiiit.” Nu blev det ett telefonsamtal till mamma oavsett, för hon är en av de händigaste människor jag vet när det gäller det mesta, men det var lite svårt att be henne komma hit. Aningen för långt bort.

Vill också köpa en fåtölj till mitt arbetsrum (som igår fick ny matta och några nya lampor) men det är lättare sagt än gjort. Kollar på Blocket, men sen blir jag väldigt undrande till hur jag skulle kunna få hem en fåtölj om jag väl hittade en jag ville ha där. Detsamma gäller egentligen på varuhusen. Där finns oftast möjlighet till hemleverans, men när hemleveransen kostar som en halv fåtölj till blir det mindre roligt.

Och så inser man att man vill ha ytterligare en sak (eller ja, tre) från IKEA som man inte köpte igår och det är inte så motiverande att ta bussen dit och tillbaka när det tar en timme att göra, bara för att man ska få de där sakerna.

Är allmänt gnällig just nu. Tror att stressen efter tentan har satt sig rätt rejält och när jag nu inte har ett så specifikt fokus längre blir jag trött, deppig och allmänt nere. Jag har varit på dåligt humör och fortsatt ha en klump i magen. Största problemet blir väl om jag inte “återhämtar” mig tills nya terminen börjar, utan börjar T2 med låga batterier. De borde inte vara låga efter Brasilien, men det känns som att de är det ändå.

Arbetsrummet och vardagsrummet är dock ganska fint nu. Köpte en ny matta igår till arbetsrummet som sagt, den är röd och rosa. Den gröna mattan som har legat här fick flytta ut i vardagsrummet. Köpte nya kuddöverdrag för 10 kr/st på Jysk (rea-på-rea-på-rea!) som matchar fint, så nu är det inte rosa som gäller där utan grönt.

Men det blir en tur till till IKEA idag och sedan tror jag jag åker och badar på Medley, för de har gratis prova-på under januari. Bada är skönt.

Kommentera!

Post Navigation