Mer bröllopsförberedelser… och tårta

Det drar ihop sig. Imorgon är det en enda liten fjuttig vecka kvar till Den Stora Dagen. Bröllop. Ingång av äktenskap. Det känns… fantastiskt. Jag ser fram emot det så enormt mycket. Kollar klart.se och hoppas intensivt på att deras nuvarande prognos håller i sig – klockan 14 blir det i så fall molnigt och 20 grader varmt. Är det så under vigseln kommer det bli riktigt bra. För varmt så kommer ju alla stå och svettas som galningar (framför allt alla herrar i sina många lager kläder), är det för kallt fryser damerna och regnar det blir jag ledsen för då kan vi inte vara ute alls.

Oavsett vad är det inte mycket annat att göra än att gilla läget, dock. De flesta saker som finns kvar att vara nervös för är sådant vi inte kan påverka – att jag och L håller oss friska och hela, att vädret är bra, att alla andra håller sig friska och hela, att inte barnen får spatt mitt under vigseln… Typ så. I övrigt har de flesta koll. Vi har delat ut en del uppgifter och jag tvivlar inte ett ögonblick på att alla kommer göra sitt yttersta för att hjälpa oss till en underbar dag.

Igår var jag på stan och fixade en del småsaker – lämnade in ringen för putsning, köpte en korg att ha såpbubbelflaskorna i (fem kronor på Myrorna, lagom), köpte pennor så att folk kan skriva gästbok… Småsaker, men det behövde göras.

På eftermiddagen gjorde jag tårta. L kom i onsdags och sa att han tyckte att det skulle vara trevligt att ha med sig något idag eftersom det är hans sista dag innan semestern och jag tyckte att det var ett utmärkt tillfälle att få göra en ny tårta. På onsdagskvällen gjorde jag basen – sockerkaksbotten, fylld med blåbärsmousse och vaniljkräm. Den fick ligga till sig över natten och igår eftermiddag gjorde jag pyntet. Täckte den med blå marsipan (L ville ha den blå igen) och efter mammas förslag gjorde jag den till en svensk flagga, och så lite vita blommor på det. Roligt :) Den blev tydligen uppskattad också, fick mess från L nu på morgonen om att den ätits till förmiddagsfikan.

Glad sommar-tårta!

Glad sommar-tårta!

Hade tänkt skriva på den också, men jag hann inte för på kvällen skulle vi iväg till L&D på grillning. En riktigt trevlig kväll i ljuvligt väder. Gott med grillat och en massa prat om bröllop och bebisar – jag gifter mig, D får snart barn. Killarna fick nog ibland och började prata snabba bilar. L vill fortfarande ha en Mazerati sedan han var ute och åkte coola bilar i söndags.

Kommentera!

Post Navigation