Midsommar i Barsebäck

Efter att ha arbetat under de två senaste midsomrarna blev det detta år dags att faktiskt vara ledig denna trevliga helg. På det sättet är det väldigt skönt med ett “nio-till-fem-jobb” som labbjobbet är. L och jag hinner träffas något mer denna sommar än förra, då vi i mångt och mycket arbetade om varandra när vi båda jobbade på akuten.

I torsdags tog jag ledigt från labbandet för att inte riskera att körandet av plattorna skulle dra ut på tiden så att vi inte kom i väg i tid. L slutade jobba som vanligt någonstans vid fyra och när han kom hem packade han snabbt och sedan satte vi oss i bilen. Vi stannade till i Gränna och köpte sötsaker att ha till alla vi skulle hälsa på. Populärast, utan tvekan, är salmiakchokladkolorna och vi konstaterade att nästa gång vi ska köpa godis i Gränna så hoppar vi polkagrisarna och tar bara dessa kolor (allt vi handlar gör vi på Polkapojkarna, eftersom L jobbat där).

Efter Gränna stannade vi i Jönköping och hälsade på Ls föräldrar. Det blev middag och trevligt sällskap, ett lagom stopp innan vi fortsatte de tre timmarna ner till Barsebäck. Där väntade mamma och pappa med kvällsfika.

På fredagen sov vi så länge vi behagade och gick sedan en promenad med föräldrarna. Eftersom det var riktigt varmt ute tog vi också oss ett dopp i golfklubbens pool.

Pappa och L.

Pappa och L.

Mamma är som vanligt jääääättebrun.

Mamma är som vanligt jääääättebrun.

Därefter tog jag och L bilen till Malmö där lillebror och K befann sig. Lillebror har ju lyckats med konststycket att slita av hälsenan, så han har gips och kryckor och därför blev det inga promenader i Malmö. Vi höll oss i lägenheten och på dess balkong tills dess att det var dags att åka utåt Limhamn och C&Cs midsommarfirande. Vi var runt tio pers där och det grillades mängder av kött. Trots hot från meteorologerna om regn och åska blev det inget av det (finns det någon annan yrkeskategori som får ha fel så ofta som meteorologer har?) och vi kunde njuta av middagen utomhus. Till jordgubbarna flyttade vi dock in, men då var klockan uppemot elva på kvällen.

Jag och C.

Jag och C.

Jag och K.

Jag och K.

Det hela blev en ganska lugn tillställning. Vid tvåtiden körde jag hem oss och jag och L snodde Hs säng från honom. Vi sov gott och på lördagen tog vi efter frukost bilen ut till Barsebäck igen. Mamma hade bakat chokladkaka inför fika med L&R, föräldrar till det ena av C:na vi var hos på fredagen. C&C och L&R är bjudna på bröllopet och således tyckte jag och L att det var en god idé om L träffat dem åtminstone någon gång på förhand. Vi har försökt beta av de flesta av gästerna så att det inte är så många som är nya ansikten. Det blev hursomhaver en trevlig fika.

Efter fikan gav jag mamma och pappa de presenter jag jobbat på sedan ett och ett halvt år tillbaka – fotoböcker som täcker 1956 (då mamma föddes) till 1999. Två rejäla fotoböcker, runt 100 sidor vardera, med några hundra bilder av alla de som tagits av familjen under min uppväxt. Jag tog med mig alla albumen förra året någon gång och roade mig med att scanna runt tusentalet av bilderna. De har sedan redigerats (färgkorrigering och sånt) och satts ihop till böcker. De var mycket uppskattade.

Pappa, jag och L tog en promenad i det vackra landskapet och sedan åt vi middag på altanen allihopa. Eftersom H är toastmaster och mamma och pappa är värdpar blev det ett alldeles utmärkt tillfälle att prata igenom upplägget för bröllopet så att det är ganska klart.

L och jag.

L och jag…

På promenad.

…på promenad!

L och lillebror äter middag.

L och lillebror äter middag.

Mer promenad, för det är det man gör i Barsebäck (dock gör vi det utan klubbor och boll).

Mer promenad, för det är det man gör i Barsebäck (dock gör vi det utan klubbor och boll).

På söndagen tog L och jag en promenad med mamma en stund innan det åter var dags att sätta sig i bilen och köra hemåt. Det var mycket trafik på vägarna, men det gick smidigt att köra ändå och vi var tillbaka i Linköping på kvällen. Vi gjorde en snabbvisit hos familjen S där Ls föräldrar också höll till, och sedan körde vi hem och kollapsade i soffan, lagom trötta.

Det var vår trevliga midsommarhelg :)

Kommentera!

Post Navigation