Min sociala vår

Fredag! Tack och lov. Efter en småfebrig, hostig, snörvlig och allmänt patetisk vecka är det nu äntligen helg. Lite småjobbigt men givetvis riktigt roligt är att det är bal imorgon – jag hoppas på att natten erbjuder en mirakelkur i form av tio timmars sömn så att jag kan vara frisk imorgon kväll, men vi får väl se. I annat fall kommer jag beväpna mig med Ipren, nässpray, halstabletter och näsdukar.

Den här våren förefaller bli trevligt fylld av saker att göra (saker som inte är skola. Saker som är skola vet jag redan att den här våren är till brädden fylld av):

Imorgon: Bal. Långklänning, uppsatt hår, smycken, trerättersmiddag, dans! “Vad är en bal på slottet…?” Tja, den här är inte på slottet, den är på Konser & Kongress, men ändå. Ska bli riktigt kul. Det är underbart att se alla kursare, som i vanliga fall trötta traskar omkring i hästsvans och jeans, som genom ett trollslag av Askungens gudmor förvandlas till prinsessor. Prinsarna är givetvis också kul, även om det, som några av killarna konstaterade, inte finns lika mycket för dem att göra.

Söndag: “Söndagsbrunch” på Örat om man känner för det; hotellfrukost för 50 kr för alla som är för trötta för att göra frukost själva efter balen (man ska dock orka ta sig dit, det återstår att se).

3 mars: Frackinvigning för de nya ettorna och alla andra läk som inte fått sina frackar invigda. Var roligt förra gången, kommer givetvis bli kalas den här gången också.

4 marsPsyKO-LÄK-sittning, finsittning med psykologstudenterna. Träffa annat folk än läk, yay! Annat folk än HU-folk, till och med. Tänka sig, tror jag glömt att sådana finns. Finsittning är cocktailklänning och bra mat. Föredras framför fulsittning, som är vilka kläder som helst och mat som sköljs ner med fulvin. Temat för kvällen är Gökboet, med “speed-dating på dårhuset” enligt inbjudan. Mycket spännande.

26 mars: Finsittning på Garnisonen. Var mycket trevligt i höstas, då min nollegrupp fick uppträda eftersom vi var en av två utvalda av Fadderiet. Då gjorde vi gyckel av Jamelias “Superstar” samt av “Fattig bonddräng“, båda uppskattade. Dessutom repriserade vi “Barbie girl“, gycklet som gav oss en av de två gyckel-platserna på finsittningen.

1 april: Tackfest! Nya ettorna ska givetvis tacka alla som fixade deras nollning. Resultatet brukar vara en blöt fest med festligt tema. Jag var inte med i höstas, men ska givetvis närvara den här gången.

2 april: SjukHUsfesten, roligaste festen i höstas så den har lite att leva upp till. Då var det bra förfest och ännu bättre huvudfest, vilket är ovanligt. Förfesten brukar i min uppfattning vara roligare. Nu är temat är Typiskt svenskt, vet inte riktigt hur jag ska tolka det, men tror att det är ett lättare tema att leka med än Pride som var förra terminens tema.

På måndag visar Fadderiet BVC-filmerna igen, efter allmän begäran från nollan och ett gäng andra. Filmerna blev populära och givetvis vill vi sola oss i glansen från forna dagar igen.  Så många timmars redigering som lades ner på de där filmerna så förtjänar de att visas igen. Jag hoppas på många närvarande. 17.30 i Berzelius om du råkar vara  i Linköping och vill se filmerna ;)

Blir lite av en dyr vår med kostnaderna för det här, men det är ju så roligt. Och just det, när ska jag hinna plugga? :)

Kommentera!

Post Navigation