Mitt i vardagen

Det är gynekologi som gäller just nu, för alla slantar vi har på våra konton. Fyra timmar i måndags, två timmar idag, och så basgruppsfallen så klart. Måste säga att de gynekologer vi haft som föreläsare har varit mer smittande entusiastiska över sitt ämne än de flesta – visst presenterar alla föreläsare just sin specialité som da shit, men alla lyckas inte få budskapet att kännas. Gynekologi är en specialité jag verkligen inte har på kartan egentligen, men efter dessa positiva kvinnor, tillsammans med en fantastisk föreläsning om menscykeln på T1 av Mats Hammar, börjar man ju ändå fundera. Fast det är nog mest att jag funderar på alla möjliga specialitéer just nu.

Basgruppsfallet till fredag handlar om könssjukdomar så jag har pluggat gonorré, syfilis, klamydia och HPV hela eftermiddagen. Det står förvånansvärt lite om det i böckerna – i Internmedicin hittar jag ingenting. Eventuellt letar jag dåligt, vad vet jag.

Livet i övrigt är inte så spännande just nu. Jag skriver på T4-kompendiet vilket innebär en repetition av förra temat men har inte kommit så långt eftersom vårt första fall på levern blev 12 sidor. Det finns väl en nio-tio fall till i temat, men tacksamt nog är dessa inte i närheten lika omfattande. Oavsett blir totalen att det är ganska mycket plugg om dagarna. Resten av tiden fylls med lite träning och sånt, där jag inte riktigt kan definiera “och sånt” om jag ska vara helt ärlig. Jag kanske behöver en ny hobby, fast jag känner inte riktigt för det. Jag är väldigt nöjd som det är.

Det kom ut någon ny forskningsrapport om hur livsfarligt rött kött är. Kostdoktorn skriver en kommentar om saken, vilken jag tycker är väldigt bra.

Slutligen verkar våren nu vara på g på riktigt – solen strålar från klarblå himmel. Igår uppmätte vår termometer 23,2 grader – visst, det var i solen, men ändå. Jag gick hem från Korpen i bara träningskläderna, utan tjock jacka och mössa och vantar och det var härligt. Väntar nu på allt det gröna.

Kommentera!

Post Navigation