Möhippa!

I helgen hade L bokat segelflygning för oss. Det var åtminstone vad han sa till mig. Det visade sig vara en sanning med modifikation, eftersom segelflygning visserligen var bokad, men bara för honom.

L väckte mig alldeles för tidigt – verkligen, han hade glömt sätta klockan rätt så vi vaknade en timme tidigare än vi behövde, närmare bestämt kvart över sex. Det tog oss ett tag att inse, då Ls andra väckarklocka/snooze stod på korrekt tid, halv åtta. Nåväl. Vi halvsov den tid som var kvar. Därefter klädde vi oss och körde till Scandic, där L tyckte att vi skulle äta hotellfrukost. Varför inte – saker som inte är vardag uppskattas alltid. Så där satt vi och L verkade inte vilja gå därifrån. Tro det – plötsligt kom det fem tjejer och tyckte att jag skulle följa med dem igen. Det var Ls två systrar, Ls brors sambo, samt mina bästa kompisar K och E. L var väldigt nöjd med att jag inte anat något och när han tagit en bild av oss tog han bilen till Finspång för sitt segelflygande.

Precis blivit överraskad...!

Precis blivit överraskad…!

Jag fick ett trollspö i handen och ett diadem med en vit blomma på huvudet (tillhörande Ds ena fyraåriga dotter; hon kallar det sin blomkruka). Vi traskade iväg och jag hade ingen aning om vad som väntade. När vi hamnade i byggnaden där jag vet att Ls bror har sin replokal för sitt band steg förhoppningen om att jag skulle få sjunga in någon låt – och det visade sig vara precis det! Tre låtar hade valts ut (K hade bett L hjälpa henne med saken, och han känner ju mig och mina favoritlåtar ganska väl). Jag fick hörlurar och stå vid mikrofon och allt kändes alldeles väldigt proffsigt, förutom jag som var ganska nervös. Rösten håller inte riktigt lika bra då – men roligt var det ändå. Övriga konstaterade att hade de fått detta som överraskning på sin möhippa hade de vägrat att sjunga. Jag och K diskuterade dock för längesedan vad vi skulle kunna tänkas vilja göra på våra möhippor, och jag nämnde sjungande…

Egentligen skulle det bara vara en eller två låtar man hann med, men eftersom jag gjorde två av låtarna på två försök eller något i den stilen blev det alla tre. Det var udda att höra sig själv, men kul! Och till bröllopet kommer alla gäster att få höra min underbara skönsång de också…

Lycklig :)

Lycklig :)

Efter att de tre låtarna var klara gick vi till K, som bor nära. Det hade förberetts mat för att picknicka ute, men eftersom det omväxlande regnade och haglade tyckte vi att vi lika gärna kunde stanna inne, så att det inte blev soppa av all mat. Det var precis lika trevligt som att sitta i gräset, det är jag helt övertygad om. Det blev kycklingspett, paj och sallad. Riktigt mumsigt. Därefter LCHF-vänlig och otroligt god chokladmousse som jag ska göra själv vid tillfälle. Massor av prat och skratt och alldeles väldigt mysigt. De hade också ett gäng frågor som jag fick svara på, om L och vårt förhållande.

När vi var färdigätna lastade vi in oss i Vs bil och körde till nästa stopp på möhippan – LaserDome! Det var åratal sedan sist, men det är ju så roligt. Man får utlopp för sina mordiska sidor, som V uttryckte det. Jag fick dock inte gå in bara sådär, utan fick valet mellan en kanindräkt och en kycklingdräkt. Kanin kändes mer lockande än en knallgul kyckling, så det blev vitt fluff. Det var ju ganska varmt redan till att börja med i lokalerna och det var minst sagt svettigt i kanindräkt och väst och dessutom springa hit och dit inne på banan. Vi körde två rundor, en då vi hade alla mot alla då jag vann (whoo!) och en med två lag då mitt lag inte vann (och jag kom trea i poängligan). Det var fasligt roligt och de flesta var överens om att vi ville göra det fler gånger. Några hade ju inte gjort det tidigare, så positivt att alla tyckte om det!

Kaninbruden. Passar bra med kobrudgummen (en av Ls svensexeutklädnader)...

Kaninbruden. Passar bra med kobrudgummen (en av Ls svensexeutklädnader)…

Eftersom vi efter LaserDome var drypande svettiga var det sedan lite paus i möhippan. Alla fick åka hem och duscha och byta om och göra sig fina. Jag kördes hem och L var hemma efter sitt segelflygsäventyr, som han tyckte var riktigt trevligt.

Kvart i åtta hämtades jag igen och vi körde till stan och restaurangen Olympia. Grekiskt på menyn, alltså. Jag delade en grilltallrik med K och det blev en massa mer prat, så klart. Sex tjejer, vad annars? Jag fick också höra Ls svar på samma frågor som jag fått på eftermiddagen – jag fick först svara vad jag trodde att han svarade. Vi var väldigt överens om det mesta.

Vi avslutade kvällen med drinkar på Storans uteservering. Gott och mer mysigt.

Det hela blev en för mig perfekt möhippa. Jag gillar inte hela skämma-ut-så-mycket-som-möjligt-grejen och jag dricker inte alkohol, så jag är otroligt tacksam att mina vänner respekterade det och valde saker som jag skulle tycka om. Dagen genomsyrades av mysighet med många trevliga diskussioner och roliga aktiviteter. Jag kunde inte önskat mig något bättre.

Kommentera!

Post Navigation