Mot nya utmaningar

Så var min tid i Kisa över. Funderar på allvar på att önska att få komma tillbaka dit till hösten igen, även om jag tror att man måste byta efter två terminer. De har varit så fantastiskt snälla och jag har lärt mig så mycket. Har haft 6-8 patienter per dag, och eftersom det är vårdcentral har det varit väldigt varierande typer av patienter. Jag har haft två patienter som jag kommer att bära med mig under en längre tid, den ena där jag är extra stolt eftersom jag faktiskt hittade ett problem som annars kanske fortsatt gå oupptäckt, där medicin kunde sättas in och kanske ett liv sparas. Har också fått alldeles överväldigande positiv feedback från de två läkare som framför allt varit mina handledare.

Serverade äppelmuffins och Rocky road-choklad som tack för mina veckor i Kisa. Rocky road-choklad (smält choklad och blanda i nötter, marshmallows, och Dumle) är verkligen farligt gott. Allt gick åt i en rasande hastighet.

Idag har jag ledigt. Vi har ju bara krav om 30 timmar på klinik varje vecka, och jag tyckte att det var bättre att vara på plats måndag till torsdag 8-16 (har blivit till 17 också flera av dagarna) och slippa de nästan två timmarnas pendling på fredagen. Dessutom måste jag faktiskt hinna plugga lite. Har pluggat en del under veckorna, mer denna än förra eftersom jag var sjuk då, men det behövs lite tid att sortera anteckningar och sätta in det i kompendier, rita bilder och lite annat. Och så ska jag till frisören, för det behövs.

Nästa vecka väntar akutmottagningen i Jönköping. Är inte så pepp på det där med att vara borta, men det är bara två veckor och akuten ska bli riktigt skoj. Se en annan akutmottagning än Linköpings, det blir nog bra det. Innan dess ska jag dock ta mig ner till Malmö och fira Ks examen och träffa folk som jag inte träffat på ett tag. Det blir lite spännande.

Denna vecka gick jag också över 100 000 visningar av bloggen. Jag vet att det är löjligt lite jämfört med de stora bloggarna, men för lilla mig, med minimal exponering och som mest bara skriver om livet som läkarstudent, är det en hel massa. Anteckningarna fortsätter också laddas ner, över 2 000 nerladdningar vardera av T2-kompendierna och EKG-kompendiet. Hoppas ni har nytta av dem :)

Kommentera!

Post Navigation