Några klick och så – läkarexamen

En ny sorts vardag har infunnit sig, med långa lata dagar utomhus, ett barn som går allt bättre, och strosande på stan. Jag har rutat in livet för den lilla en aning, så att hon sover på en specifik tid på dagen, vilket funkar bra för både henne och mig. Det märkliga är känslan när hon somnat: under våren har varje sovstund inneburit ett intensivt arbetande med ett eller annat (plugg, examen, plugg, 30-årsfest för L, något som skulle designas, plugg) men när hon somnade idag satte jag mig bara ner och läste Amelia en stund, helt utan det fanns något annat jag var tvungen att göra. Konstig känsla efter vårens höga intensitet.

För ett par minuter sedan ansökte jag om läkarexamen. Det är lite så där tramsigt enkelt att göra – klicka i de tre kurser som ska ingå, se till att de har rätt adress, och klicka “skicka”. Bara tre kurser, på 60 (termin 1-2), 90 respektive (termin 3-5) och 180 poäng (termin 6-11). Bara sådär. Så kommer examensbeviset med posten om ett par veckor.

Enligt studentportalen har jag 769,5 högskolepoäng. Varför inte, liksom? Skönt att någon annan räknade ihop, för jag har inte orkat. Tydligen har jag, mot vad jag trodde, fått poäng även för basåret, även om jag tycker att poängsättningen är något udda där.

Mina universitetskurser

Mina universitetspoäng.

Resten av sommaren breder ut sig med en gapande tom kalender för det mesta. Inget planerat för midsommar, men L går på riktig semester från och med fredag så det blir skönt. Kanske en sväng till Barsebäck. Några kompisar kommer på besök. Två bröllop. En kort Londonresa. Och sedan inskolning på förskolan för E innan jag börjar jobba.

Jag får väl jobba på min bränna, och gosa massor med familjen.

Kommentera!

Post Navigation