Nemi, örhängen, och jobb

Mitt i sommaren försvinner tiden med mycket bättre saker än att blogga, så det blir few and far between här just nu – men det stämmer för de flesta bloggare, känns det som.

Är inne på min femte vecka på akuten och saker och ting börjar bli rutin. Det känns väldigt skönt och jag är inte längre lika trött när jag kommer därifrån. Har till och med börjat träna efter jobb nu, från att ha varit helt slut efter jobb de första veckorna. Men så har antalet patienter också lugnat ner sig. Smärtgränsen för akuten här i Linköping – antalet då väntetiderna börjar stiga rätt rejält – är ungefär 120 patienter, och nu har vi snarare legat runt 100 per dygn istället. Folk har semester och har bättre saker för sig än att sitta på akuten. Det är generellt så att det är mer patienter på akuten när det är jobbdags, vilket betyder att måndag efter lunch någonstans är värst för det mesta, och sedan går det ner desto senare i veckan det blir.

Jag stortrivs fortfarande på jobb och bäst är det när det är att göra. Jag vantrivs, som med alla jobb jag haft, då det inte är något att göra. Då har någon hällt klister i klockan för det går så lååångsamt.

I övrigt har det varit familjemiddag med Ls familj med tio vuxna, fem barn och en valp, vilket var lagom kaosartat men trevligt. Det har varit letande efter bil eftersom L och jag bestämt oss för att köpa en sådan, och vi åkte på utflykt igår med Ls bror för att titta på en som vi sedan inte köpte så vi får fortsätta leta. Det har varit en del mys, bara jag och L, för att sådant ska man definitivt göra tid för, och sedan har det varit dagar i sträck då vi knappt setts eftersom vi jobbat omlott.

Det börjar dra ihop sig till semester och det ska bli väldigt, väldigt skönt.

Och nu, helt random saker. Först, Nemi från för någon vecka sedan. Såå väldigt sann för såå många. (L la ut den på sin Facebook, om några redan sett den.)

Nemi. Perfekt. Klicka på för större version.

Sen hittade jag ett tips på nätet som jag efter ett besök på IKEA bestämde mig för att testa. Örhängen är störiga att försöka hålla reda på, och jag ogillar boxar och sånt som tar massor av plats och sånna där plastbrickor som man får billiga örhängen på är svåröverskådliga. Tipset var att köpa en istärningsform och lägga ett par örhängen i varje fack. På IKEA hittade jag deras form för istärningshjärtan och köpte en. Ett (i något fall två) par örhängen i varje fack – överskådligt och praktiskt.

Praktiskt tycker jag :)

Vid samma tillfälle på IKEA köpte L och jag en Ribba tavelhylla och satte upp vår nya tavla på i sovrummet. Jag har velat ha det ett tag och det blev väldigt bra. Praktiskt att kunna flytta om när vi blir uttråkade. Ska eventuellt köpa två till att ha på den tomma väggen i arbetsrummet, så att vi kan sätta upp våra diplom och sånt där.

Resultat…

Så sånt är livet här i Linköping för tillfället. En lite tveksam sommar med tanke på vädret (på vår utflykt igår var det å ena sidan ösregn så att det inte gick att se vägen ett tag, med 13,5 grad ute, och å andra sidan strålande sol och 20,5 grader – svensk sommar när den är som bäst), med två personer i hushållet som ser väldigt mycket fram emot semester, och som hittar på trevligt mys mellan jobbpassen.

Kommentera!

Post Navigation