Nya nollan och tentaresultat som aldrig kommer

Det springer runt folk i gröna mössor i skolan. Nya läk-nollan. Och andra nollan, fast inte med gröna mössor utan med vita mössor med röda kors och stora nål-formade skyltar (SSK), och SG-nollan med blåvita band. Eftersom det är vårtermin är det inte lika många nollan som på hösten (då även MedBi, logoped, arbetsterapeut och BMA börjar), men det är gott om dem ändå.

Det är jättejättejättekonstigt att det är 1,5 år sedan jag var nollan. T4, det verkade ju så långt bort och så väldigt avancerat och världsvant. Nu kan jag visserligen konstatera att jag inte är lika vilsen som jag var när jag var nollan, och jag kan ett par tusen gånger mer, men världsvan känner jag mig inte. För närvarande är jag mer en ångesthög som väntar på tentaresultat tillsammans med resten av klassen – ledningen håller oss i sträckbänk för att dra ut på lidandet så långt som möjligt. Eller också är vi väldigt många som kuggat och de funderar på om det är okej. Eller så är vi många som är på gränsen som måste dubbel- och trippelkollas. Oavsett orsak så är spänningen oliiiiidlig för att citera Så ska det låtas tidigare programledare Peter Harryson.

Var en duktig läkarstudent idag. Var ledig, men eftersom L börjar jobba 7.30 och således går upp 6.40 och jag ändå inte somnar om när han gått – allra minst nu när det första jag tänker på är tentan – gick jag upp med honom och följde honom till sjukhuset. Fick se hans arbetsrum och så, och sen gick jag till HUB (Hälsouniversitetets bibliotek) och väntade på att de skulle öppna. Igår kom jag 8.30 och då var boken jag ville ha utlånad, så nu såg jag till att vara väldigt först och fick den också. Därefter har jag suttit och läst om leversjukdomar till två, med paus för lunch med K. Känner mig ganska färdig med fallet, vilket förmodligen innebär att jag missat en massa eftersom det här enligt utsago ska vara ett gigantinormt fall. Får väl se vid basgruppen imorgon.

Vill veta tenta så att jag kan börja omtentaplugga. Saknar helt motivation att börja innan jag har på papper att jag kuggat.

Suck.

Kommentera!

Post Navigation