Nyårsreflektioner

Nyårsafton 2011. Bordet är dukat, ljusen tända, maten förberedd. Närmare 1,5 kg oxfilé väntar på att åka in i ugnen; i kylen står fyra drinkar och väntar.

Vi hade inte planerat att ha något större firande, bara jag och L och lite middag, men så hade K inga planer så jag bjöd in henne, och L bjöd in sin tenta-p-kompis och nu blir vi fyra istället. Jag hoppas på en mysig kväll med god mat och gott sällskap.

Så, 2011.

Det största är så klart L. Dryga åtta månader nu, inte en dag har gått utan att vi pratat. Desto fler har gått utan att vi setts tack vare boende i olika städer i perioder, men nu är vi sambos på riktigt. Om någon hade sagt det till mig för ett år sedan – då, när jag var i Cumbuco och badade fötterna i havet som intro på året – hade jag inte trott på dem. Då var J fortfarande ganska färsk i minnet och jag hade ingen tanke på att hitta någon ny. Men sedan kom dissektion and the rest is history.

Vad har hänt mer? Jag har klarat T1 – med 0% marginal – och T2 – med något mer marginal – och pluggat hela T3 även om tentan fortfarande väntar på andra sidan årsskiftet. Jag har arbetat som personlig assistent. Jag har jobbat en del annat också, designat fotoboken för läkarprogrammet VT2011, och något CD-omslag och liknande har också hunnits med.

Våren bjöd på diverse studentskt – bal, psyk-o-läk-sittning (där jag egentligen träffade L första gången), kravaller. Mamma och pappa flyttade norrut men blev definitivt inte stockholmare och kommer aldrig att bli, särskilt inte om man frågar pappa. Lillebror kom mot all önskan hem från San Diego och hittade jobb hemma så småningom. Jag åkte till Barsebäck och Stockholm för att träffa dem, men har i övrigt inte rest särskilt mycket. Förhoppningsvis bjuder det nya året på mer utomlandsåkande. L och jag åkte över till Köpenhamn för födelsedagsstrosande, vilket förutom starten i Brasilien (och den fantastiska mellanlandningen i Lissabon) stod för hela utomlandsåkandet 2011.

Hösten har försvunnit i en rasande hastighet och jag har inte gjort mycket annat än byggt bo, pluggat och tränat. Vilket har varit en bra höst. Skolan har varit lugnare än vårens hysteri och jag har lärt mig massor. Innan jag visste ordet av var terminen slut och alla labbar och seminarier var ett minne blott.

Julen spenderade jag med Ls familj, en storfamiljsjul som jag inte var van vid men som var mysigt ändå.

Nu stundar 2012, höljt som alla nya år i mystik. Vad göms i januari, mars, oktober? Med tanke på skillnaden mellan nyårsafton 2010 och nyårsafton 2011 hade jag nog inte, trots min nyfikenhet, vågat tjuvkika på dagbokssidan med datumet 31/12 2012…

Gott Nytt År till er alla!

Kommentera!

Post Navigation