Ont i fingrarna

Så var det gjort. Jag har ont i fingrarna. Jävlar vad mycket det var att skriva. Det glömmer man mellan varven, hur jäkla jobbigt det är att sitta och skriva non-stop i fem timmar. När man sen dessutom lägger på att FoF-frågorna var stora och pratiga och det blev en massa ordbajsande så är resultatet verkligen “aaaj, fingrar”.

Innan midsommar ska vi få resultaten.

Jag är alltid negativ om tentor, men som vanligt räknade jag ihop till typ 40 poäng på tentan, mot nödvändiga drygt 60. (65% av 95 poäng, tydligen 61,75 poäng). Det är ganska många poäng som saknas. Men som alltid, jag har ingen aning om hur de rättar. Det man tror att man har rätt på får man inte full poäng på, det man tror gick åt skogen får man poäng för. Jag tror inte det gick, men det tror jag aldrig.

Frågor om prediktivt värde, sensitivitet och histologi är inte min grej. Satt med en WTF-min när jag såg de frågorna. Suck. Ett helt tenta-P och man vet att även om jag hade haft ett dubbelt så långt tenta-P så hade jag ändå inte tittat på hur histon skiljer sig mellan ileum och caekum.

Tror EKG:t gick bra i alla fall, vilket känns viktigt för att EKG-tolkning är viktigt, inte minst om jag vill bli akutläkare.

Det var mer än jag som var WTF efter tentan. En återkommande kommentar var att det kändes som att vi fått fel tenta. Fel termin för de där frågorna.

Sista frågan var fem poäng på “hur tror du att du kommer reagera den dag du ska ha ett brytpunktssamtal med en patient?”. Fem poäng. Fem poäng! Hur får någon fel på det? Hur kan det bedömas alls?

Nu är det sommarlov.

Vädret firar med ösregn och grå himmel. Kroppen är förvånansvärt pigg, brukar annars vara död och sitta och stirra in i en vägg efter tentor. Men så har jag tröstätit en del choklad, kan ha med saken att göra.

Maken är på jobb, men under förmiddagen var han tydligen iväg och köpte sushi. Han är så underbar, min man. Igår kom han hem med vackra blommor, idag upprätthåller han vår sushi-efter-tentan-tradition. Kuggad tenta eller inte – tur med kärleken har jag i alla fall.

Kommentera!

Post Navigation