Orbitaler och annat man inte behöver kunna

Klippt mig idag. Tio, femton centimeter. Och betydligt mer än så på sina ställen – jag har snedlugg. Lång sådan, men kort nog att det inte räcker att sätta bakom örat som jag föredrar att kunna göra. Frisören hade klippt resten, tog tag i den främre biten av hår och sa, “Jag tänker klippa snedlugg. Det blir sexigt!” varpå jag mest ryckte på axlarna och tänkte, jaja, det växer ut igen om det inte alls blir bra.

Jag är väldigt nöjd. Bra pris, liten tidsåtgång (en dryg halvtimme) och mycket bra resultat.

Kommer mamma och pappa upp nästa helg, så får mor min äran att färga mitt hår också. Det behövs.

Igår hade vi första föreläsningen på Cellstrimman, vår intro-kurs i cellbiologi. Föreläsaren, en ung tjej som nog inte spenderat överdrivet mycket tid som föreläsare med tanken på hennes tveksamma pedagogik och det generella tempot med vilket hon gick igenom allt, sade precis då hon började, “Det här kommer vara en repetition av det ni läst på gymnasiet.”

Därefter gick hon rakt på och pratade om orbitaler, som vi aldrig pratat om på gymnasiet. När rasten kom stod alla lätt småskrattandes och konstaterade att ingen någonsin läst om orbitaler. Undantaget var en tjej som inte gått på svenskt gymnasium.

Resterande föreläsning var en väldigt, väldigt snabb genomgång av Kemi B från gymnasiet. Bindningar, periodiska systemet, elektronegativitet… Minns det. Tycker om det. Faktiskt.

Skulle träna på Korpen direkt efter föreläsningen (föreläsningen var 16-18, så det var sedvanlig kvällsträning) varpå jag stötte på en av killarna som var Superfadder åt oss. Pratade lite kort och han kunde konstatera att orbitaler definitivt inte är något vi behöver kunna, eller alls stöter på igen. Det är mer en grej för de som är extra intresserade av att förstå placeringen av elektroner runt atomkärnan. Riktigt intresserad är jag inte.

Imorgon är det storseminarium. Vår grupp kommer presentera PBL och vad det innebär. Kan inte påstå att jag ser fram emot att lyssna på presentationer i 3,5 timme om ämnen jag bara knappt intresserar mig av, men måste man så måste man. Förr eller senare (mer exakt i oktober) kommer jag ju till de delar jag faktiskt är intresserad av.

Pratade med en kursare och konstaterade att ingen av oss förstår varför de lägger HEL som det absolut första momentet. Jaja, jättebra med samarbete med de andra linjerna, men… Vi har kommit in på en linje och är riktigt intresserade och motiverade att plugga. Alla kastar sig som gamar över cellbiologin, bara för att den har med det vi verkligen vill läsa att göra. Då sätter de oss att flumma runt med lärande, etik och hälsa? Why? Min motivation försvinner bort och irritationen växer. Hade det inte varit mycket vettigare att ha det efter en halv termin på T2, då anatomin står oss upp i halsen och vi behöver en paus?

Meh. Utvärderingen kommer väl inte vara överväldigande positiv om man säger så.

Hann dessutom med att rösta idag. Väldigt praktiskt – röstade på sjukhuset. Så det kunde fixas utan problem innan jag började med basgruppsmötet imorse. Har därmed gjort vad man bör i en demokrati :)

Kommentera!

Post Navigation