Ortopediteori

Det händer inte så mycket just nu. Vi är tillbaka i skolbänken i två veckor, teori med fokus på ortopedi, och det är således mest att sitta och försöka koncentrera sig i ett antal timmar varje dag. Min tolerans för detta har gått ner sedan preklin avslutades… I måndags tyckte jag att jag hade koncentrerat mig och varit duktigt uppmärksam jäääättelänge, varpå jag tittade på klockan och konstaterade att det gått en kvart. Av åtta timmar föreläsningar. Yeah.

Föreläsningarna har varit av väldigt varierande kvalitet, minst sagt. Universitetet skulle gärna kunna få lyfta fram fler unga läkare som faktiskt är pepp på att undervisa och fattar vad vi behöver, istället för gamla stofiler som bara drar forskningsresultat.

Igår hade vi kliniska färdigheter-övningar på Clinicum. Det var betydligt roligare än föreläsningarna. Vi jobbar med dockor, men de är ganska bra. Fick testa pleurapunktion (nål i sidan för att tömma lungorna på vätska), körde en bröstsmärta-simulering, och lärde oss hålla fri luftväg. Och några saker till, men de tre nämnda var de jag tyckte var roligast. Det är visserligen inte samma sak att jobba med en docka, men man får låtsas att det är på riktigt.

I övrigt pågår inte så mycket. Jag och L håller på att rensa ut lägenheten eftersom vi tänkte få den fotograferad imorgon. Inte så att vi ska sälja precis just nu, men lägenheten är som finast när det är grönt ute, och om vi säljer när det är vinter är det trevligare med sensommarbilder. Man inser inte förrän allt ska bort hur mycket grejer man har. Ugh.

So that’s my life right now.

Kommentera!

Post Navigation