P-L-U-G-G

Jag är så trött på histologi, embryologi och anatomi. En av mina kursare sammanfattade känslan just nu så väldigt väl på Facebook:

Kuk! Nej, jag menar penis. Latin, A, latin. Hm, latinos är trevliga…. Fokusera!!

(Hoppas det inte gör något att jag citerar dig, A.)

Precis så känns det. Som att det inte finns så mycket som ett uns koncentration kvar i kroppen. Det kryper i mig och snart blir det träning igen, för det funkar bara inte att bara sitta och försöka pressa in sida upp och sida ner med konstiga namn och kännetecken för alla histologiska preparat vi har. Fossa vesicouterina? Plexus pampiniformis? Muscularis ischiocavernosum? Blä. Men förutom dryga dussintalet anatomiska ord börjar det sitta (precis nämnda tre är sådana jag har problem att få min lilla gråa klump att minnas). Histon kan jag till viss del. Jag vet mestadels vad som borde finnas i varje preparat. Tyvärr är våra preparat inte sådär fantastiskt fina som shotguns prep, så det är lite svårare att se alla olika celler i våra.

Embryologin är som den är. Jobbig, irriterande, rörig.

Om mindre än 24 timmar är det över. Hell yes.

I andra nyheter– bwahaha! Andra nyheter? You’re kidding. Det finns inget annat just nu. Livet stavas plugg. Grejen är att, med vad jag hört från T2:orna som nu blir T3:or, så är det så här livet kommer vara framöver.

Fast det är väl ganska okej :)

För att det får mig att skratta mitt i allt plugg, från Argalappen.se:

Arga lappar är så roliga. Sarkastiska arga lappar är ännu bättre.

Kommentera!

Post Navigation