Påsk med plugg och jutsu

Så har påsken snart gått – det känns som att den tar slut idag eftersom L påbörjar sin jour klockan nio imorgon och jobbar i 23 timmar. Själv ska jag spendera dagen med plugg – har en to-do-lista för påsken jag ännu inte riktigt lyckats ta mig igenom.

Påsken har dock varit trevlig. Fredagen försvann i en smärre snöstorm. L och jag stannade inne, han med sitt datorspel och jag med plugg. Snart klar med endokrinologirepetitionen, den har gått enormt mycket snabbare än första temat. Endokrin är roligare än mag-tarm. Kommer aldrig bli gastroenterolog. L vägrade gå ut förutom en kort tur till Coop, medan jag tog mig till Korpen för att träna när jag blev helt toss på att bara sitta inne. På kvällen film och tacos.

Gårdagen började på ungefär samma sätt som fredagen spenderades – med plugg respektive spel. Halv ett körde L mig till Vasahallen där det årliga ju-jutsu-lägret hölls och han åkte vidare mot Jönköping för familjehäng. Tre personer från Malmö var uppe på lägret, vilket var riktigt kul. Det var visserligen inte så längesedan K var här, men det är ändå så pass sällsynta händelser att det gäller att ta tillvara på ändå. C träffade jag senast i januari och jag har inte tränat med henne på över två år så det var skoj. Jutsu blir dock mig mer och mer avlägset, jag tycker inte att det är särskilt roligt. Pausen var roligare, med snack med C och K. Ytterligare ett pass följde innan C och jag körde hem till mig så att hon fick se lägenheten. 17.30 var det dags för K att tävla. Han vann, vilket vi fick höra ungefär hundrasjuttiotre gånger under middagen som följde. Middagen var traditionsenligt på Ghingis med mongolisk buffé – inget bättre för hungriga ju-jutsukas. Fast vi var ganska slut, så det blev på inget sätt sent. Jag traskade hem genom påsk-lugna Linköping och hann med en stunds plugg innan sängdags. Det finns inget som är så motiverande som att få checka av boxar på to-do-listor…

Idag pluggades det under morgonen och möttes upp med K för promenad och fika och allmänt snack, också det riktigt trevligt. Solen behagade lysa och det var nästan varmt. Därefter återigen hem och – surprise, surprise – plugg. L kom vid tre och försvann igen en stund senare för att springa innebandy, medan jag… ja, ni vet.

Anledningen till att jag pluggar massor nu är för att hinna vara borta nästa helg – på fredag åker L och jag till Stockholm för att träffa mamma och pappa, gå på fin restaurang och förhoppningsvis även träffa T och F. Vi får se vad som hinns med. Roligt ska det bli, oavsett.

Inser att jag inte skrivit nåt för resten av veckan, men det har inte hänt så mycket – plugg, träning, Strimma i Finspång i torsdags där jag stack sönder P:s arm i min jakt på blod. Fick lära mig använda butterfly-nålar och på tredje försöket gick det. Tjoho. Förhoppningsvis såg han inte ut alltför mycket som en knarkare när han skulle träffa släkten under påsken… Behöver träna mer innan det är dags att sticka intet ont anande patienter på akuten, men L har tagit med sig nålar och sånt hem så att jag ska kunna träna på honom. Heh.

One Thought on “Påsk med plugg och jutsu

  1. Mamma on 9 April 2012 at 13:36 said:

    Ta med nålar till Stockholm så kan du testa på mig också om du vill! Ses snart Kram

Kommentera!

Post Navigation