Påskhelg

Har varit katastrofalt dålig på sistone på det här med blogg. Men det händer ganska mycket, och då får verkliga livet gå före att sätta sig ner och skriva om det.

Har avslutat min geriatrikplacering, med en grande finale av att få dödförklara en patient. Tänk vilka mål och saker att jubla över läkarstudenter har. Men det är hursomhaver bra att ha gjort, liksom att ha skrivit det efterföljande dödsbeviset (dock gjordes båda officiellt av en underläkare, inte mig, för som student får jag inte göra det).

Veckan som gick innebar starten av neurologplaceringen. Dag två, tisdag, gjorde jag det enda jag haft som mål med den placeringen – jag fick göra min första LP (lumbalpunktion; stick i ryggen för att få ut ryggmärgsvätska/likvor). Det gick inte på grund av en kraftigt stenoserad rygg, men jag fick göra alla moment och ST-läkaren som försökte efter mig fick försöka en bra stund och var nära att ge upp och be någon annan när hon hittade det lilla hålet i stenoseringen som gjorde att vi ändå kunde få ut ryggmärgsvätska.

I torsdag kom mina föräldrar och lillebror hit. Ingen av dem har sett huset innan och mamma var väääldigt nyfiken. Lillebror kommenterade att huset ser litet ut utifrån men är desto större på insidan och alla var ense om att det är välplanerat och väldigt fint. Vågar väl inte säga annat… Jag och L tycker givetvis att vi har det jättefint.

På torsdagskvällen gick vi till stan och åt på Johannes kök, vilket innebar kött för alla närvarande eftersom det är restaurangens grej. Mycket gott. Vi ville äta Ben’n’Jerry’s på vägen hem, men Karamello stängde redan klockan nio för att det var torsdag (trots att det kändes som fredag och folk i stan betedde sig som fredag), så det slutade med att vi köpte hem två förpackningar från Hemmakväll och avnjöt efterrätt i soffan. Mycket trevligt.

Fredagen började lugnt med massvis av frukost, så mycket att när vi senare kom ner på stan (efter kringelikrokar för att visa än det ena, än det andra) så var ingen direkt sugen på någon stor lunch. Vi åt på Cioccolata, ett av mina favoritställen, och alla blev nöjda. Pappa, lillebror och L gick sedan på det som, inte helt oväntat, blev LHC:s sista match för säsongen, trots att de, mycket oväntat, vann matchen. Mamma och jag gick på stan en stund innan vi gick hem och påtade i trädgården i några timmar. Vi grävde en ny rabatt och tog bort växter som växte för nära huset. Mamma stortrivdes med spaden i hand. När pojkarna glada i hågen kom hem efter vinstmatchen gjorde L mat, lax med egengjord hollandaisesås och potatismos, vilket var mycket uppskattat. Jag slängde ihop en smulpaj som efterrätt (dock blev den inte vidare smulig).

Mamma nöjd i trädgården.

Mamma nöjd i trädgården.

Lillebror, jag och L!

Lillebror, jag och L!

L hade jour på lördagen, så han gick tidigt, men vi andra sov länge och åt frukost lugnt ihop. Sedan körde de mot Skåne, rundan i Linköping avslutad för den här gången.

Jag gjorde tårta under eftermiddagen eftersom L skulle firas igår, och när L kom hem vid femtiden hämtade vi en del sten och byggde en liten mur för att rama in vår därefter anlagda liljerabatt. L har fått lite dille på liljor och eftersom liljor är väldigt vackra är det inget jag har något som helst emot. Det blev hur fint som helst.

Söndagen var först städning och mer tårtfix, för att sedan övergå i födelsedagsfirande för L. Han fyller inte år på en vecka till, men nästa vecka gick inte, så det fick bli på påskdagen. L fick en stooor present, en Fatboy Headdemock, aka en hängmatta deluxe, från oss alla. Den var mycket uppskattad. Vi invigde vår nya grill med korv till alla, och sedan blev det tårta som fick en del skratt.

Mudbath-tårta :)

Mudbath-tårta :)

Lille A tyckte oooooh, tårta!

Lille A tyckte oooooh, tårta!

L högg huvudet av en av grisarna...

L högg huvudet av en av grisarna… Hallonmousse, vit chokladmousse, och täckt med chokladsås. Chokladfingrar runtom, grisar i sugarpaste.

Och idag blev det en tur till och från Jönköping för att fira lite påsk, med lunch och trevligt sällskap. Så var påskhelgen slut och imorgon återgår vi till the regular schedule, vilket betyder ytterligare en vecka på neurologen. Yay.

Kommentera!

Post Navigation