Pic spam: Spegeldörr och småändringar hemma

Sedan jag köpte lägenheten har jag velat ha en av garderobsdörrarna i sovrummet som spegel. Men dörrarna – hela garderobssystemet – är från ELFA och de är dyra. Tror jag tittade på det i somras och det skulle kosta 3 000 kr för en ny dörr. Dessutom innebär det joxande på alla möjliga håll och kanter med att få rätt storlek, rätt ram, och dessutom leveranser och blä.

Igår var jag, som nämndes i förra inlägget, på IKEA. Där hittade jag Lots. Lots är 30×30 cm stora speglar och man får dem i förpackningar om fyra för det nätta priset av 69 kr. Jag köpte en förpackning och satte en spegel i min bokhylla, för jag tyckte det var en rolig idé. Sen tittade jag på de kvarvarande tre speglarna och tänkte på min önskan om en spegeldörr. Speglarna fästs med fyra klisterlappar (perfekt för mig som är grymt ohändig) så jag tog speglarna till sovrummet och tyckte att det kunde ju inte mer än vara en dum idé och då var det ju bara att ta ner dem igen. Så, några minuter senare satt de tre speglarna uppe – och jag ville ha fler så att de täckte nästan hela vägen upp.

Idag har alltså bjudit på ytterligare en runda till IKEA. Sex minuter var jag därinne – jag visste exakt vad jag skulle ha och är vid det här laget väldigt van vid de där självutcheckningskassorna. Hann till och med med den vändande bussen, vilket gjorde att resan till och från Tornby dessutom bara kostade 15 kr. Yay me.

Att sätta upp speglarna tog i runda slängar 20 minuter och jag är väldigt nöjd med resultatet :) Totalt 276 kr + transport till och från Tornby. Mycket bättre än 3 000 kr.

Min nya spegeldörr! :) Dörren är 215 cm hög och 82 cm bred, så det här kändes som bästa lösningen i höjd och bredd.

Vardagsrummet fick ju sig också en liiiten makeover med nya kuddfodral och arbetsrumsmattan, plus några nya plastblommor. Plastblommor FTW och numera finns det gott om snygga, realistiska och dessutom ganska billiga sådana. Katterna kan inte äta dem och jag kan inte ta dö på dem. Varför skulle jag välja något annat?

Angel approves, tror jag. Kuddarna är något grönare än de ser ut här.

Mer vardagsrum

...oooch ännu mer vardagsrum.

Arbetsrum med ny lampa i fönsterkarmen. Vill ha nytt lysrör till min skrivbordslampa också, men IKEA har slut på dem och "vet inte när de kommer in". Hepp. Kan också välja att köpa en ny lampa - då ingår lysröret. Men det verkar slösaktigt och korkat. Får se om lysrör finns på annat håll; inte hittat rätt sort än.

Rosa har flyttat in i arbetsrummet istället. Kattmöbeln ska så småningom flyttas en liten bit, när jag har hittat en fåtölj som ska stå i hörnet.

3 Thoughts on “Pic spam: Spegeldörr och småändringar hemma

 1. Crush on 15 January 2011 at 17:41 said:

  Tjusigt värre – kul med lite förändring. Spegeldörren är ju lysande! du är visst händig . Shortcuts are OK! Kram

 2. Chop on 15 January 2011 at 17:46 said:

  Kolla på kompaktlysrören en bit ner: http://www.clasohlson.se/product/category.aspx?category=ljuskällor:lysrör&id=88601374&_path=251882;85177594;88601372;88601374

  Jag har för mig att ett av de passar i den där lampan.

 3. admin on 15 January 2011 at 17:55 said:

  Tackar! Det ser ut som att en av dem ska passa ja :)

Kommentera!

Post Navigation