Plugg, diktat och en tom kalender

Maken har övergett mig för Göteborg och Spine Academy, så här sitter jag i min ensamhet i novembermörkret och försöker plugga till OSCE-tenta utan någon särskild framgång för jag är alldeles för trött för sånt. Men, har trots allt fått OSCE-tentaplugg gjort idag, så man får ju ändå vara nöjd.

Andra veckan (av tre) på njurmedicin har checkats av. Njurmedicin är… en väldigt, väldigt typisk medicinklinik. Man gör liksom inte riktigt någonting annat än rondar patienterna och skriver anteckningar/remisser/whatever. Det är väldigt lite praktiskt göra. Jag har dock fått ha ett helt gäng samtal med patienter, samtliga med handledare som gett feedback, så det där med medsittningssamtal har inte varit något problem den här placeringen (till skillnad från ortopedplaceringen där det tog en del tjat för att få till en enda; sådana är lite tråkigare). Dikterat en massa in- och utskrivningar. De senare är alltid lite spännande när man inte varit med från början och ska försöka sammanfatta utifrån något halvdussin (i bästa fall) upp till ett par hundra anteckningar… Svårt sjuka patienter som legat inne i en evighet är inget jag ser fram emot att försöka sammanfatta i en utskrivningsanteckning.

AT-läkare och underläkare har gjort de två veckorna hittills värda på njurmedicin – denna veckan en väldigt undervisningsglad AT-läkare som grillat mig på allt möjligt från läkemedel till ADH-reglering. Frustrerande med allt jag inser att jag inte kan, men väldigt mycket mer lärorikt än att bara springa efter någon ointresserad så kallad handledare som mest tycker att man är i vägen.

Till skillnad mot de senaste veckorna – med försäljning av lägenhet, lillebrorsbesök och diverse annat – har den här veckan varit väldigt lugn. Jobbade lite i tisdags eftermiddag, annars har kalendern varit tacksamt tom. Det behövs. Lägenhetsförsäljningen (och husköpet som föregick det) har varit ganska stressande. Fortfarande mycket som ska göras så klart, inte minst den faktiska flytten, men vi har kommit en bit på vägen.

På lördag ska jag hålla till på akuten under dagen, ett av två pass den här terminen som läkkand. Det ska bli väldigt trevligt, var ju ett tag sedan jag var där…

 

Kommentera!

Post Navigation