Post-tentaledighet

Ledighet. Som vanligt när man kommer från tentan är det knappt så att man vet vad man ska göra med sig själv när man är ledig. Det har liksom varit ett ständigt ökande berg av plugg ju senare på terminen man kommit, med kulmineringen i tenta-P. Det känns för mig alltid som att tenta-P går ut på att stoppa in så mycket information som möjligt i huvudet och sedan får man hålla för mun och öron och näsa för att det inte ska trilla ut igen, för att sedan på tentan släppa taget och bara spy upp allt man kan. Därefter är det tomt i huvudet. Så också denna gång.

På sommaren försöker jag alltid börja sommarjobba så snart som möjligt efter tentan, eftersom jag inte tycker att det är lönt att vara ledig när jag har det ovissa tentaresultatet hängandes över huvudet. Jag känner mig inte riktigt ledig när jag inte vet om jag måste sätta mig och plugga igen. På vintern går det ju inte riktigt att jobba på det sättet, så man får ta sin ledighet och göra det bästa av den trots orosmolnet.

Jobbade i söndags. Det var riktigt trevligt, jag har saknat det. Med det där ökande berget av plugg senare på terminen blir det ju också mindre tid att jobba, så det var ett tag sedan. Jag trivs med det, ta hand om patienter och jobba med underbara människor. Det var en riktigt lugn förmiddag så att vi kunde ta hand om folk ordentligt. På eftermiddagen blev det desto mer patienter.

Igår packade jag till slut upp det sista av resväskan från julen och Qatar. Det har inte varit prioriterat under tenta-P – de stunder jag tagit ledigt från plugget har jag verkligen inte känt för att packa upp grejer. I sina lediga stunder ska man ju vara ledig, göra något trevligt. Nu tar jag visserligen en hel del pauser, förmodligen något fler än jag borde, men… Det där med plugg 8-21 är inte något jag praktiserar ens under tenta-P. Jag orkar inte det, då lär jag mig till slut ingenting. Jag tror jag snittar typ sex timmars plugg per dag under tenta-P, inräknat tentagrupp med E. Det var nog lite mer förra året till stadietentan, men det var för att det var så väldigt mycket varje dag.

Vi hade gäster igår kväll, Ls bror med sambo och son var här. Det blev en massa mat och väldigt trevligt.

På måndag startar så T8. På onsdag nästa vecka börjar terminens första placering, då blir det kardiologen för hela slanten i fyra veckor. Det ska bli skoj. Framför allt är det skönt att ha större delen av terminen i Linköping den här terminen. Så får vi se om det blir omtentaplugg också. Det lutar ju åt det.

Kommentera!

Post Navigation