Redan februari

Februari.

Vid varje månadsskifte tänker jag alltid, “Var tog förra månaden vägen? Började den inte nyss?” Samtidigt måste jag ju säga att jag ändå hunnit med en och annan sak under januari – tenta-P, tenta, klarad tenta, påbörjat T6-arbete, planerat bröllop, åkt till Stockholm, haft besök av T&F – och låtit Tara somna. Det hände mycket under januari.

Den senaste veckan har jag jobbat tre dagar på akuten samt haft möte med mer än hälften av köldstudiedeltagarna. Akuten har varit varierande – en alldeles lagom måndag, en halvt hysterisk tisdag, och en lugn fredag. Igår var jag på team C som i första hand tar ortopediska patienter. Det är alltid ett lugnare team att vara på eftersom ortopediska patienter inte är särskilt pyssliga, utan ska tittas på av en doktor för att förmodligen skickas till röntgen och sedan antingen skickas hem om röntgen är felfri, eller gipsas/få Collar’n’cuff/liknande. Än så länge gipsar jag inte (även om jag planerar att åtminstone börja lära mig detta under våren), vilket gör att arbetsbördan blir ännu lägre. Dagar som idag, då övriga team har flera orange och nån röd patient, får vi dock också en eller tre icke-ortopediska patienter. Roligare att pyssla med.

Efter jobb gick jag och fästmannen till Bröllopshuset och bokade hans jaquette och övrig klädsel till bröllopet. Känns bra att ha det gjort – och han kommer att vara väldigt snygg. Vi fortsätter att tillsammans planera inför bröllopet så att det blir precis så bra som vi båda hoppas.

Helgen blir lugn. Idag åker vi till Jönköping över dagen för att träffa Ls föräldrar. Vi kan inte sova över eftersom L har jour hela söndagen från klockan åtta på morgonen (det behöver knappast sägas att han hoppas intensivt att ingen ringer och väcker honom på söndag morgon – det räckte att de ringde klockan tre på natten i onsdags när han hade jour). För min del blir det bara ta det lugnt. Försöka få ihop ett schema för alla köldstudiedeltagare som är godkända och nu ska på MR. Det är lite trixigt att få ihop.

Så det är det som händer just nu.

Kommentera!

Post Navigation