Rosor

Idag har varit mycket bättre. En väldigt trevlig förmiddag med het diskussion om random roligheter (det började seriöst med ‘borde lätta droger legaliseras’ och gick senare över till pajkastning angående vilket som var bäst – PA-programmet eller läkarprogrammet, och då i förlängningen samhällsvetare (flum!) eller naturvetare (inte flum!)).

Var i skolan för fullständigt meningslös “genomgång” av Clinicum på vilken vi fick veta att de gröna skyltarna med vita gubbar betyder nödutgång, samt att vi behöver ha skyddsrock och ibland handskar och glasögon på oss när vi labbar.

Gick därefter och kollade om jag kunde få ett passerkort med chip. Hittills har jag när jag gått till expeditionen för att få passerkort mötts av dels, “Nej, vi har inga kort alls – det beställdes alldeles för få,” (för de i ledningen har ju ingen aaaning om hur många personer som antas till utbildningarna, nej, inte alls), och dels, “Ja, du kan få ett, men de är utan chip, för det är vad vi fått levererat.” Utan chip kommer jag inte in i salar som kräver chip. Men det fick jag i alla fall då, förra gången jag var där. Idag gick jag som sagt dit igen – och kom därifrån med ett tillfälligt passerkort med chip, men som inte är med bild, utan helt vitt. Så nu får jag ha två kort – ett LiU-kort med bild och namn och sånt, och ett blankt kort med chip. Whoo. För jag har ju inte nog med kort i plånboken…

Tränade. Duktig jag.

Men sen kom jag hem…!

Och jag tappade hakan och spärrade upp ögonen och… men… där var blommor. Blommor! Interflora-paket nedstoppat i min tidningslåda.

Blommor. Till mig. Det var adresserat och allt.

Det var fyra rödorangegulspräckliga rosor som doftar så gott.

Rosspråket minns jag ganska väl – rött är kärlek, gult är vänskap (förr avundsjuka). Orange…

Passionate desire, pure enthusiasm and fascination; An excellent choice for a new relationship that you wish to pursue further. It can nevertheless also be referring to a new business partnership.

Meaning of roses

Jag har inte en aning om vem som skickat dem. Har en kort lista av människor jag kan tänka mig skickat dem, men det hela förefaller så osannolikt – men så är det osannolikt bara rakt av faktumet att jag skulle få blommor.

Men jag är så glad :)

Rosor 1

Mina rosor. Mine! (Och katternas, tydligen. De gillade de långa stråna)

Rosor 2

Rosorna igen. För att jag tycker om dem. Och den som skickade dem.

Kommentera!

Post Navigation