Saffransmuffins and other ramblings

Så var första veckan efter neurotentan slut. Enligt herr Theodorsson som ansvarar för neurotemat ska vi få tillbaka tentorna nästa vecka och “det ser bra ut” för de flesta. Man vill således i detta fall vara en av “de flesta”. Det vore väldigt trevligt att ha klarat den här tentan (också) eftersom jag som vanligt inte har minsta energi för att sätta mig och tentaplugga samma sak igen. Dessutom är omtentorna oftast svårare. Jag tycker att jag bör ha gjort bra nog ifrån mig, men samtidigt känns det som att en sådan kommentar kommer att få livet, universum och allt att ställa sig mot mig och säga “bara för att du sa det där ska du KUGGA”. Så.

Inte mer motiverad är jag heller till att plugga till stadium-II-tentan. Inte det minsta, faktiskt. Har satt upp en repetitionsplan fram till jul då riktiga tenta-P börjar, och den handlade denna vecka om sjukdomsmekanismer, gastroenterologi och FoF. FoF ignorerade jag helt, det bara blev så. Sjukdomsmekanismer var trevligt att läsa, för där insåg jag att jag faktiskt kan det mesta. Inte för att jag intensivpluggat sjukdomsmekanismer i sig, utan för att det är grundläggande saker som återkommer om och om och om igen i patologin vi läser. Farmakologin lite samma sak. Gastroenterologi däremot har jag uppenbarligen nöjt förträngt. Jag avskyr det temat, det är urtråkigt. Magsäckens syraproduktion och H. pylori och blablabla. Inte det minsta intresserad är jag. Den delen kommer bli tuff att lära in igen. Diabetes är lite roligare.

Veckan har varit FoF-fylld, med halv- till helflummiga föreläsningar samt statistik som inte är det minsta flummigt. Jag var sjuk i tisdags och missade således föreläsningen om sekretess, vilket jag i efterhand tycker var synd. Föreläsaren började med väldigt grundläggande juridik. Tydligen har folk inte jättebra koll på att vi har fyra grundlagar i Sverige och sånt smått. Jag tycker fortfarande att JIKen, JÖKen eller GRUNKen (Juridisk introduktions/översikts/grundkurs) hade varit en fasligt bra idé för typ hela Sveriges befolkning. Kanske inte någon som bryr sig så mycket om grundlagarna (Successionsordningen, oj vad den påverkar mitt liv (övriga tre däremot…)) men det vore så bra om folk visste lite mer om t ex köprätt, arvsrätt, sambolagen, och lite annat sådant smått och gott. Allmänbildning helt enkelt.

Igår lämnade jag in mitt kontrakt för T6. Det känns väldigt skönt att ha det gjort. Nu ska vi hålla nån presentation om ett tag, men det blir ett senare problem.

Ikväll kommer Ls parenteser hit, så jag ska baka saffransmuffins. Gjorde en hög igår, ihop med “Dubbel D”-muffins (Daim och Dumle i chokladmuffins), som L fick med till jobb eftersom det är hans sista dag på ortopeden. Får således göra nya idag. Grymt gott. Som saffranssockerkaka. Rekommenderas.

Imorgon blir det klassittning (preklinsittning) och nästa vecka blir det Stockholm i flera dagar. Yay!

Kommentera!

Post Navigation