Säkerhetstänkande make

På tisdag ska jag rida. Det är över femton år sedan jag red regelbundet, men jag har kommit fram till att jag skulle vilja börja med det igen, så det tänker jag göra. Har hittat en gård utanför stan som erbjuder uteridning och bokat in mig på en timme där. Det ska bli riktigt kul, hoppas jag.

Idag besökte jag och L Tornby för att köpa lite utrustning för att kunna rida. Eftersom L hanterar alldeles för många hästrelaterade skador i sitt yrke och senast för någon dag sedan opererade en patient med hästrelaterad skada är han ganska mån (dagens underdrift) om att jag ska ha allt vad säkerhet heter på mig. Således är nu ridhjälm (självklart) införskaffad, liksom säkerhetsväst (mindre självklart för mig, red i sex år utan det när jag var ung, då kan jag inte minnas att det var så många som hade sånt), och ridskor med stålhätta om någon av “de där 600 kilos-lasange-arna trampar dig på tårna”. Samt ett par ridbyxor, för jag har ridit i jeans och det är inte skönt.

Så jag är utrustningsmässigt redo.

I övrigt rullar livet på med mycket jobb. Är nu klar med introt på BRIVA (har gått bredvid i tre veckor) och det är dags att pröva vingarna som uska på en intensivvårdsavdelning på egen hand. Det ska nog gå bra. Jobbigare är att det nu följer sex dagars jobb på raken, med start imorgon. Blir lite trött av att tänka på det. Men sedan lättar schemat och de resterande fyra veckorna har jag arton pass.

Och sen är det semester på riktigt.

Yes, I’m looking forward to it…

Det har blivit lugnare i huvudet sedan jag fick tentaresultatet. Det är en oerhörd lättnad att kunna lägga en termin bakom sig och gå vidare. Att veta att jag verkligen, på riktigt, är ledig. Samtidigt är det en skum känsla, att jag kan vara ledig – som alltid när jag blir det på sommaren drabbas jag av en känsla av “jaha? Vad gör man när man är ledig?”. Jag har fyllt tiden med en hel del skrivande. Vi får se hur länge mitt mål om 500 ord skrivna varje dag håller – än så länge fyller jag måttet med råge.

Kommentera!

Post Navigation