Sannolikhetslära

Det här kan inte på något sätt sägas vara världens bästa dag. Alls.

L och jag tittade på en lägenhet och tänkte eventuellt bjuda på den – tills den stack iväg mot fantasisummor för en lägenhet i Linköping, på mindre än 1,5 timme. Att ha tittat, funderat och planerat lite hur saker och ting skulle gå ihop kan väl dock ändå ses som positivt, för förr eller senare kommer vi att flytta och vi lär då få nytta av lärdomarna vi drog den här gången.

Men sen kommer man hem till en frågeställning från ex1 angående när jag och L ska åka iväg på resa. Varpå det visar sig att andra exet, från soppan förra sommaren, ska åka till samma ställe på samma datum, vilket fick mig att i det närmsta vilja krypa in under ett täcke och inte komma ut igen på väldigt länge.

Det ska sägas att jag har noll känslor för människan i fråga längre – det är det inte tal om alls. Men blotta närvaron av honom på en semester innebär gott om triggers för minnen jag numera helst inte lägger mycket tid vid. Således vill jag helst inte spendera ett par timmar på samma flyg som honom och hans nya flickvän, när meningen är att jag ska slappna av för att åka på semester och mysa med L. Det blir faktiskt något av motsatt effekt.

Det enda positiva med det hela är att vi i alla fall inte verkar ha bokat hotell i närheten av varandra, utan de ligger i två byar/städer som ligger bredvid varandra, med någon mils öken däremellan.

Pratade länge och väl med mor min om saken och konstaterade att ignorera och släpp är vägen att gå, eftersom jag inte har någon som helst lust att ställa in resan. Jag vill åka, jag vill dyka, jag vill resa med L för första gången.

Men vad fan är sannolikheten för att boka samma ställe vid samma tid, utan att diskutera med varandra, och att det råkar vara just honom det då handlar om?

På temat sannolikhet länkar jag till Tage Danielssons utmärkta monolog om saken.

httpv://www.youtube.com/watch?v=FjuhW-4tyEI

(Positivt för dagen: Astrid Lindgren-domen överklagas inte. Åklagar-fanskapet har slutligen fattat det resten av oss fattade för längesedan; att bevisningen inte alls håller. Whoo. Hoppas nu att läkaren får ett gigantiskt skadestånd.)

Kommentera!

Post Navigation