Semester

Imorgon är det ett år sedan jag köpte lägenheten. Jag hade varit i Stockholm på Es möhippa och tog tåget ner till Linköping. Mamma körde från Malmö med en fullpackad bil. Vi tyckte det vettigt att ta med så mycket vi kunde redan då och dessutom behöver man stolar att stå på för att nå upp hela vägen till taket när man målar väggarna. Så stolar, en TV-bänk, en del kläder och en hög andra saker var intryckta i bilen. Att vara i Linköping med en lång to-do-lista och bara precis över 24 timmar på sig att slutföra to-do-listan gjorde ju att mamma och jag jobbade väldigt hårt. Det där med mat är överskattat. Halv nio på kvällen påpekade jag för mamma att vi kanske borde äta, eftersom vi inte ätit något sedan vår lätta lunch…

Nu är det ett år senare och om tjugotvå dagar firar jag mitt ettårsjubileum som Linköpingsbo.

Nu är det första dagen på den riktigt sanna semestern, den utan jobb som hägrar. Helgen var min sista ansträngning – fredag till söndag, 35 timmar jobbade på 55 timmar. Jag har trots allt trivts ganska bra, men det är väldigt skönt att nu ha semester. Ingen skola, inget jobb, inga måsten alls. Att dessutom lära känna min pojkvän ordentligt ska bli väldigt trevligt. Vi har ju aldrig varit lediga ihop tidigare; först var det kaosartat mycket skola med tentaplugg för oss bägge och det har följts av sommarjobb på olika orter.

Imorgon ska vi se Harry Potter and the Deathly Hallows part 2. Vi är väldigt sena med det, men så blev det när vi bestämde oss för att se igenom samtliga gamla filmerna innan vi ser denna. Det är ju ändå inte så att man kan bli spoilad för filmen om man har läst boken. Vissa saker kanske görs mer logiska i filmen (jag tvivlar på det) men mer än så… nah.

Och så ska vi till Barsebäck och träffa mamma, pappa och lillebror. Lillebror och L träffas då för första gången, vilket blir bra eftersom jag träffat hela hans familj och lika ska vara lika :)

En dykkurs ska också hinnas med.

Blir också en resa till hemlig destination mot slutet av augusti. Men det är ju långt till dess.

Semester!

Kommentera!

Post Navigation