Sista dagen på sommarlovet

Imorgon börjar skolan igen, med allt vad hysteri det innebär av nollning och annat. Skola. Termin tre. På något sätt har ett helt år redan flugit förbi sedan jag tog mina första stapplande steg till Nationernas hus och första uppropet där, i en stad där jag inte kände någon och mest bara höll alla tummar som fanns att hitta för att det här skulle bli bra.

Nu är det T3 som gäller och man är “gammal i gamet”. Inte så gammal som L är i gamet, men ändå. Man är definitivt inte ny längre. Jag hittar på HU och sjukhuset i stort, jag har rutiner, ett träningsställe, personer jag trivs med omkring mig.

T3 ska bli spännande. Vi lämnar den friska kroppen bakom oss och påbörjar resan att förstå den sjuka kroppen. Läkning. Farmakologi. Cancer. Läsa EKG.  Återigen ska vi skrapa på ytan på ett gäng olika håll. Lyssna på sjuka lungor för att lära oss hur de vanligaste felen låter, på proffspatienter som kommer in varje termin för att T3-elever ska få lyssna. Fortsätta utvecklas på Strimman. Ha etikstrimma, som ersätter litteraturstrimman nu när vi anses färdiga med skönlitteratur (vi kan ju inte få i oss hur mycket skönlitteratur som helst, hur skulle det se ut?). Och så vidare och så lite vidare efter det.

Vi har sista basgruppen för terminen den 23 december. Det är bara elakt. Men så har terminsledningarna inte någon större förståelse för att studenter kanske vill fira jul. Terminsledningen för T2 har tydligen inte heller någon förståelse, i deras fall för att T2 håller i nollningen – den här terminen har de lagt deras Strimma på tisdagen första veckan och dessutom har de lagt obligatoriska moment med närvarande handledare lite insprängt här och var. Kanske vårt fel, med tanke på hur en del av oss skippade moment förra terminen… Å andra sidan kuggade åtminstone inte jag FoF (som inte står för Fuck oFf eller något liknande passande, utan Folkhälsa och Förhållningssätt och är helt meningslöst), så de borde inte vara kinkiga. Bara vi klarar oss.

Ikväll gick jag och L en runda. Det var väldigt skönt väder, klart men inte kyligt. Träden har just börjat ändra färg och skifta lite lätt i gult, vilket gör mig melankolisk – men jag och L hade det mysigt. Han är inte det minsta positiv till sista terminen på läk, även om jag försöker peppa honom med att han nu är äldst (terminsmässigt, absolut inte åldersmässigt – där är jag och många andra äldre…) på skolan. När jag tycker att det är obegripligt att ett år gått tycker han att det är obegripligt att fem år gått. Men tiden går. Rusar förbi i en enorm hastighet. Bara att dra på skyddsglasögonen och ge sig ut i blåsten.

Ny kategori skapad: Läkarlinjen: T3 :)

One Thought on “Sista dagen på sommarlovet

  1. Ja, nu blir man T3:a. Det är ganska ofattbart, tycker jag. Det har gått så fruktansvärt fort.

Kommentera!

Post Navigation