Sista föreläsningen

Sista gången som…

Sista gången jag gick på en föreläsning på läk var i fredags. Vi började dagen med sista basgruppen, två reflekterande timmar om vad som gör en bra klinik, en dålig klinik, goda handledare, hur vi kommer hantera olika möjliga situationer framöver, och en del annat. En trevlig avslutning på 5,5 år av basgrupper, och jag hade bakat muffins (salted caramel cupcakes, mums, recept kommer).

Sedan åt ett gäng av oss lunch på Linds café på sjukhuset, lite lagom mysigt och väldigt skojigt att sitta där i finkläder, högklackat och ordentlig sminkning. Passade inte riktigt in med resten som satt och åt, men om det är någon gång man kan få stå ut så får det väl vara på sista dagen på läks teori.

Vi avslutade läkarutbildningen med En eftermiddag på vårdcentralen, då två vårdcentralsläkare gick igenom ett gäng olika fall som skulle kunna tänkas trilla in. Jag misstänker att jag kommer få ett antal av de fallen till hösten när jag själv sätter mig vid skrivbordet på mitt eget vårdcentralsrum.

När föreläsningen var slut applåderade vi länge och väl, och jag tror inte det var särskilt många som applåderade föreläsarna egentligen… och sedan gick vi ut ur föreläsningssalen och det var dags för det traditionsenliga bubblet med tillhörande snittar. Medicinska föreningen fixar alltid sånt trevligt till T11:s sista föreläsning, mycket nice på alla sätt. Det togs gott om bilder och en av våra föreläsare från tidigare på utbildningen höll tal.

Snittar!

Snittar! Bild: David Olander.

Och sedan var det slut, vilket känns overkligt. Fem och ett halvt år. Elva terminer. Timme ut och timme in på föreläsningar, bra som dåliga. Plötsligt är det slut. Inte för att jag för den skull har slut på föreläsningar i livet, men ändå. Läkarutbildningen är slut.

Class of 2016, läkarprogrammet Linköping.

Class of 2016, läkarprogrammet Linköping. Bild: David Olander.

Nu är det fyra veckor på barnkliniken som gäller. Hittills är det bra, mycket gott mottagande och en massa roliga ungar.

Och sen är det också slut.

Kommentera!

Post Navigation