Sista

Nu har jag skrivit min sista fältstudie. Fältstudier är en ondska meningslöshet uppgift läkarutbildningen hittat på, som tvingar oss att sätta oss ner och leta reviewartiklar på Cochrane och skriva ihop 2-3 sidor om någon intressant frågeställning vi hittat på inom ett relevant område för terminen. På T7 var vi tvungna att göra två, men sedan gjordes det om så nu är det bara en varje termin, vilket ju var en väldigt bra förändring. Den här gången valde jag att göra om huruvida det finns evidens för att använda akupunktur som smärtlindring vid förlossning, för det verkade lite småintressant.

Det blir många sista den här terminen. Just nu är vi på näst sista placeringen, och pediatriken kommer bli sista. Snart är det dags för sista teoriblocket, med den stora sista föreläsningen (“En eftermiddag på vårdcentralen”), sittandes i finkläder, och det efterföljande traditionella bubblet.

Idag fick jag T6-arbetet jag ska opponera på också. Det känns ganska längesedan man själv satt med det där arbetet, men jag minns hur otroligt tacksam jag var när det var över. När man kunde lämna T6 bakom sig. Själva T6 var nice, det var rätt mycket ledigt jämfört med vilken annan termin som helst, men skrivandet av det där arbetet var lite lagom mycket suck.

Och om 67 dagar är det dags för sista tentan.

(Sista tentan har jag visserligen sagt förr, en gång i tiden på juridiken, men det blev ju inte riktigt så. Typ alls.)

Gyn är för övrigt trevligt. Gått med förlossningsjouren (händelselöst), varit med på operation (sett robotkirurgi), varit med på dagop, gått på mottagning. Fått se många kvinnors underliv. Lite annorlunda. De nästkommande två veckorna blir mer förlossningssidan av gyn, med besök på Kvinnohälsan och pass med barnmorskor på förlossning. Spännande.

Kommentera!

Post Navigation