[ skriv briljant titel om livet och lycka här ]

Torsdag, näst sista dagen på andra teoriperioden. Mer än halvvägs genom termin åtta, och snart har jag gjort fyra års medicinstudier.

Det slog mig för ett tag sedan att jag var ungefär så här långt in i juridikplugget när jag bestämde mig för att bli läkare. Halvvägs genom termin åtta kom jag på att jag borde göra det jag verkligen vill med mitt liv, istället för att slösa det på något som jag inte tyckte var särskilt kul, även om jag hade utbildningen.

Folk har rätt ofta tyckt att jag är knäpp som gjorde det. Jag är inne på mitt elfte år på universitetet. Det ska sägas att jag är riktigt trött på det rätt ofta – tänk så skönt att få börja jobba, att få tjäna pengar, att inte ha tentor – men samtidigt vet jag att jag är mycket lyckligare med utsikten att jag faktiskt snart är färdig läkare, än jag någonsin hade blivit med juridiken. Jag hade nog blivit ganska nöjd med jobbet som domare eller åklagare (i stort sett de enda vägarna jag kunde se mig själv gå inom juridiken, de enda områden jag fann riktigt intressanta), men jag hade aldrig trivts så som jag trivs inom sjukvården.

Har funderat också på om sjuksköterska hade räckt, men jag brukar komma fram till att det inte hade gjort det. Jag vill veta mer, vill kunna mer om patofysiologin bakom sjukdomarna, om mekanismerna som får oss att fungera och att inte fungera.

Nästa vecka är det dags för kirurgiplaceringen. Jag har ingen tanke på att bli kirurg, men jag ser fram emot placeringen. Förhoppningsvis lär man sig en hel del och får med sig erfarenheter av diverse olika ingrepp därifrån.

Och sen är det FoF och sen är det tenta och sen är terminen slut.

Kommentera!

Post Navigation