Slut på öron, dags för ögon

Ytterligare en vecka går mot sitt slut. I eftermiddag är det dags för fjärde buggtillfället, vilket ska bli roligt. Massor av snurrande blir det – och förra gången fick pojkarna också snurra lite (något de flesta blev ganska konfunderade av).

Veckans slut markerar också avslutningen på min första placering. Öron byts nu mot ögon från och med imorgon. Inte helt säker på att jag kommer vara så mycket gladare där – inget av områdena intresserar mig nämnvärt. Men tiden går ganska snabbt och det handlar bara om ytterligare två veckor, innan det är dags för en ny runda av teori.

Jag fick tillbaka mitt T6-arbete redan morgonen efter att jag skickat in det, med kommentaren, “En mycket bra rapport som endast behöver några mindre korrigeringar innan den kan godkännas.” De mindre korrigeringarna var att skriva ut vad T3, T4, Apo B, m m står för i abstract, samt skriva en aningen mer text till figurerna. Inte särskilt kännbara ändringar. Jag har dock skjutit det lite framför mig och gjorde ändringarna först idag. De skulle ändå inte vara inne förrän den 5 oktober. Presenterat och godkänt ser det ju definitivt ut att bli denna termin, till min glädje.

Har undervisat en hel del denna vecka. Fyra tre timmar långa pass om blodtryck och perifera pulsar har det blivit med termin två. De har genomgående uttryckt att det varit en kul och lärorik labb, vilket alltid är skoj att höra.

Igår var en to-do-lista-dag, med en hel massa punkter där jag inte riktigt hann med allt jag tänkte mig. Har påbörjat ett T7-kompendium för att försöka få ordning i min egen hjärna på alla de diagnoser vi pratat om i skolan, men det tar ju sitt lilla tag att göra. Än så länge har jag tagit mig igenom örondiagnoserna, inklusive yrsel, och i eftermiddag eller imorgon ska jag göra ett ryck för att komma igenom näs- och halsdiagnoserna. Det finns ju en hel del sätt att bli sjuk på i dessa regioner. Om jag är klar med ÖNH och ögon i samband med att vi är färdiga med placeringen kommer jag känna mig mycket nöjd.

Ska också hinna med att göra en fältstudie – ett litet fördjupningsarbete om en specifik fråga som har med placeringen att göra, 1,5-2 sidor lång. Hade det på gårdagens to-do-lista, men hann inte. Hela lägenheten städades och jag tvättade fyra tvättar, så till slut räckte inte timmarna. Så blir det ibland. L var iväg och forskade och var lagläkare åt Linköpings J20-lag (hockey). Han fick sy ett ögonbryn, tydligen.

Kommentera!

Post Navigation