Slut på T3

T3:s föreläsningar, basgrupper, seminarier, labbar och allt annat är över och enbart tentan återstår. Gårdagens teoretiska labb i hematologi fick avsluta terminen och det känns ju alltid bra att avsluta med något meningsfullt. Den här veckan har faktiskt varit lärorik, trots sitt lilla innehåll – vi hade en föreläsning i tisdags om thoraxröntgen där vi fick se en massa röntgenbilder av hjärta och lungor. Det var enormt bra att ha och borde nog legat betydligt tidigare på terminen, med tanke på att vi har haft gott om sådana bilder till våra basgruppsfall och inte fattat särskilt mycket av dem. Inte för att vi på något sätt är experter nu, men vi har åtminstone ett något större hum om hur det ska och inte ska se ut.

I övrigt har veckan varit lärorik även på hemmaplan. I lördags satte jag mig med en idé för en illustration jag ville göra gällande restriktiv och obstruktiv lungsjukdom, och tänkte att då kunde jag ju skriva lite om det och göra det fint i InDesign. När jag var klar med det tänkte jag att jag ju lika gärna kunde skriva om lungcancer också, eftersom vi hade det till tisdagens dubbla basgrupp (vi ville slippa ha sista basgruppen på fredag, 23 december…), så sagt och gjort. Sen kunde man ju lika gärna fortsätta med hjärta och för att det skulle funka fick jag börja med ateroskleros. Så följde hjärtats sjukdomar och vid det laget kunde jag ju likväl göra resten. Så nu har jag även gjort njurarnas sjukdomar, förutom njursvikt, och har därefter kvar anemier. Dokumentet är 26 sidor långt som det är just nu och lär väl bli 30 när jag är klar.

Sektionen om restriktiva lungsjukdomar, med alveolit och lungfibros :)

Det har varit ett riktigt bra sätt för mig att lära mig, eftersom jag fått ha lite design med på ett hörn, tänka ut en del illustrationer (som gjorts mestadels i datorn för en gångs skull) och när jag gjort det hoppas jag så klart att en del satt sig, och givetvis har allt varit en välbehövd repetition.

L tittade på det och sa att det ser ut som en bok och att jag borde sälja det. Till min stora förvåning funkade det och 50 kr senare har jag min första anteckningsköpare i en av mina kursare. Helt klart en förstagångsföreteelse.

Imorgon ska första dagen av tenta-P, denna med tema FoF, klaras av, vilket jag inte ser lika mycket fram emot (surprise!). Dagen kommer att bestå av dels njursvikts- och anemiskrivande, samt julstädning med L. Här såg för jävligt ut igår, men sen gick jag på teoretisk labb och träning och när jag kom hem var det undanplockat och fint. Så trevligt att komma hem! Idag fortsätter vi med lite sånna där en-gång-om-året-städnings-grejer, vilket bland annat inkluderar att tvätta badkaret.

Därefter väntar jul.

Kommentera!

Post Navigation