Slut på vecka ett…

…i skolan i vart fall. Två dagars helg (inkl nollningsaktiviteter) kvarstår – men skolveckan är slut.

Dagen har spenderats i Berzeliussalen, lyssnandes på de tolv basgrupper vi blev indelade i i början av veckan. Varje basgrupp hade gjort en presentation på något kreativt sätt om det ämne vi blivit tilldelade. I vårt fall, uppenbarligen eftersom det är det jag skrivit om i något föregående inlägg, om binjuren. Vår grupp fann det liiite svårare att göra fina teateruppsättningar om vårt ämne, än de som hade t ex “att se” som ämne. De var väldigt kreativa och lät en person med pannlampa leka ljuset som gick igenom diverse stationer (alltså andra personer), som hornhinna och iris och synnerv, där varje station/person berättade mer om vad just den gjorde, och vad som skulle kunna hända om det blev fel på den delen av ögat. Mycket kreativt.

Vår presentation om binjuren var bara skådespel i den del där vi förklarade hur signalerna går från hypothalamus (till hypofys) till binjure (-bark eller -märg). Men det var roligt ändå. Framför allt när en kursare skulle bli skrämd av en annan kursare som lekte sabeltandad tiger, för att vi skulle förklara stressreaktionen. Själv gillade jag vår sammanfattning av vad man ska komma ihåg om vad binjuren gör – 4S: socker, salt, sex och stress.

På det hela taget en något för lång dag av presentationer – satt där 8.30-14.00, med lunch på en timme – men det har gjorts på ett roligt sätt och ämnena är givetvis intressanta.

Tog initiativ till att samla in en lista med namn över folk som vill ha OP-ställ beställda, eftersom det är vår “overall” när vi går ut. OP-ställ (grönt) och vit läkarrock omsydd till frack med diverse detaljer man kan välja själv. Många, som jag, har inte något OP-ställ och därför beställer vi det från ett tvätteri som tvättar sjukhusets kläder. Då får vi ett urval av gamla OP-ställ och rockar som de ändå ska slänga. Så slipper vi gå ner i kulvertarna och stjäla OP-ställ och rockar, vilket är det andra alternativet…

Helgen ska bli lugn och skön. Lite nollningsaktiviteter, får se vad jag deltar på. Har en del annat jag känner att jag behöver och vill göra.

Känslan nu när vecka ett är slut? Mest ett leende och tanken, 219 veckor kvar (20 veckor/termin x 11 terminer – 1 vecka). Men det är inte hemskt eller jobbigt. Det är mest, “kan jag inte vara längre in i utbildningen bara redan för att det är så mycket av det jag vill göra nuuu”. Vi får så många “Och det kommer ni titta på sen, på termin fem/sju/tre/åtta/tio…” av lärarna. Vill vara där nu. Vill veta allt och lite till nu.

Kommentera!

Post Navigation