Smygstart av T6

Det har gått en dryg vecka sedan tentan och jag har börjat vänja mig vid det här med lite behaglig ledighet. Även om tentaresultatsångesten då och då gör sig påmind i bakhuvudet är det än så länge så pass långt tills vi får resultatet att jag kan ignorera det.

För att inte vänja mig alltför mycket vid denna ledighet hade jag igår T6-möte med min handledare. T6 börjar egentligen inte förrän nästa vecka, men jag tycker det är lika bra att få igång rekryteringen av deltagare till studien. Det blev ett bra möte med mycket information. Vi var uppe på besök i sjukhusets mångmiljonlekstuga, också kallad CMIV, som ska göra alla MR-undersökningar av de frivilliga vi får att delta i studien. De är grymt duktiga.

Studien går ut på att studera brunt fett och huruvida det går att stimulera bildningen av brunt fett genom kyla. Under eftermiddagen ska jag gå till HU och sätta upp ett antal lappar där vi söker deltagare som frivilligt ska utsätta sig för kyla en timme om dagen i sex veckor (om man lottas till kyla-gruppen – finns också en värmegrupp som kontrollgrupp, som ska hålla sig varm hela tiden och aldrig frysa, helst snarare vara lite varm hela tiden). Frysandet är sådant att man ska vara ordentligt kall, men utan att skaka. Så, vi söker ett gäng som tycker att det skulle vara en okej sak att utsätta sig för. Man får mätt basalmetabolism och blodprover tagna, och göra MR två gånger. Vi får se om någon anmäler sig – hittills har vi fyra stycken av de som nu börjar T4 som anmält intresse. Känns lite lovande.

Det var riktigt roligt att sitta i ett möte om en studie jag ska driva. Jag kommer att göra det mesta med den, så även om det är en del av ett väldigt mycket större projekt så är det min studie. Alla är väldigt uppspelta över studien också, eftersom det är väldigt nytt – att kunna visualisera brunt fett med MR är helt nytt och är en CMIV-utvecklad teknik, såvitt jag förstår.

So that’s fun.

Förutom T6 håller jag på med bröllopsplanering. Det är inbjudningskort som ska designas, cateringfirma som ska bokas (och meny provas – den delen gillar L bäst!), och bröllopsresa som ska planeras. Det är så skönt att ha tid för det nu, att kunna ägna det energi utan att känna att jag egentligen borde plugga (minst en vecka till innan omtentabesked kommer, får jag börja plugga igen). Nästa vecka ska vi till Stockholm och gå på bröllopsmässa, för att jag faktiskt har anledning att gå på bröllopsmässa (whodathunk?).

Så det är livet nu. Jag har strosat en del på stan eftersom jag har tid för det, köpt lite på rea och lite inte på rea, tagit en lunch med K (något vi inte hunnit med på typ tre månader), och känt mig ganska lugn. Sakteligen lär jag mig att sova igen, att sluta vakna hysteriskt tidigt utan möjlighet att somna om. Det är välbehövligt, märker jag – det var en del sömnbrist under tenta-P. Jag ska försöka jobba lite – det blev jobb i söndags vilket var riktigt roligt – och göra saker jag inte hunnit med. Bra känsla.

 

Kommentera!

Post Navigation